About niKiLLas


Siapakah aku ? Aku yang bernama Ahmad Sallikin berayahkan Hashim bin Mohd Saleh beribukan Robiah binti Abd Rahman ( moga rohnya di cucuri rahmat ) dan berumur 21 tahun pada 19 april 2008. Di Kampung Kuala Pertang di daerah Kuala Krai, Kelantan di mana aku mula melihat dunia ini pada tarikh keramat 19 april 1987 pada pukul 11.00 pagi di rumah staff beratapkan bumbung dah berlantaikan simen.

Aku mula mendapat pendidikan awal di Tadika Kemas Kampung Kuala Pertang di umur 4 tahun. Selepas itu aku meneruskan proses pembelajaran ku ke Sekolah Rendah Kebangsan Sultan Yahya Petra 1 ( Darjah 1 – 6 ) dan Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Yahya Petra 1 ( Ting 1 – 5 ). Selepas mendapat keputusan Sijil Peperiksaan Malaysia yang boleh dikatakan memuaskan hatiku, aku meneruskan perokaan ilmu di Kolej Matrikulasi Melaka. Di situlah kali pertama aku berjauhan dengan keluarga dan di situ lah aku berlajar untuk berdiri di atas kaki sendiri sedikit demi sedikit. Berkat doa dan usaha, aku meneruskan pengajian aku di bidang Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik di Universiti Sains Malaysia Kampus Kejuruteraan yang terletak di Nibong Tebal, Penang dan di situlah aku mula mengenali blog ini………

 

Things U Should Know About Me

1. Internetcaholic – Love internet..  Addicted to them.. I just can’t help it.. My laptop is my lover (since i don’t have any girlfriend yet.. haha..)..

2. Video Gamerz – Love to play all video games.. Any type of games.. PS1…  PS2… PCGAME.. All of them..

3. TV Addict – LOVE TV SERIES.. All the show such as Heroes.. LOST.. Grey’s Anatomy.. House M.D.. Chuck.. Desperate Housewife.. Ugly Betty.. Tru Calling.. Angel.. Bionic Woman.. An not forget the Reality Series.. Survivor.. The Apprentice.. America Next Top Model.. American Idol..

4. Talkactive – Am I..?? Haha.. Most of my friends who knows me said that i am a talkalctive person.. But i am not easy to socialize with people.. But my friend said i am a humble person.. Hahaha.. Humble is it.. In group, i will talk.. talk.. n talk..


43 Responses to “About niKiLLas”

  1. weh… ko thu x kita ni sama batch dlu kt matrik mlaka.. papehal, balik kltan, contact la ak.. hahahaha…

  2. 2 nikillas

    hahaha.. dak mtrx melaka batch same ke..?? x sangka plak aku.. nanti balik kelantan nak aku kontek ko ke..?? huhu..

  3. hahah… aku budak bio.. H3P2..ho3…nnti ak ltak gamba dpn.. . cm poyo jerk.. haha

  4. 4 nikillas

    letak2.. jgn x letak.. bile lagi nak jadik poyo.. haha..

  5. Laaa…Hanep bdak KMM our batch ke..Hahaha..
    weyhh..my laptop’s my lover too bebbehh..LOL..
    life can sometimes be verrrry sucky without it..Hahaha..

  6. 6 nikillas

    Wahahaha.. Oleh yang demikian, we must create a new group la..
    The Lappy Loverz Group.. hahaha…

  7. kalo cmtu…aku pon nak join gak…
    tp…
    tp…….
    tp…………
    aku x sure laptop aku ni bjantina laki atau pompuan
    kang kalo same gender ngn aku…xble la bcinte…homo tu…xmo! xmo!!
    kui3x!!

  8. 8 nikillas

    uih.. jom join da club..!!

    uih jantina same..?? bahaye tu.. teruk3x..

  9. Hahaha, jgn risau..jgn risau..
    Mase kite mula2 beli laptop tu lg, laptop yg diberi akan opposite ngan jantina yg membelinye..
    Walaupon org yg tolong belikn utk kite tu jantina opposite, laptop tu dh mmg tahu, die beli utk sape…jantina die automatic tukar ikut org yg akan jd tuan die..

    Kekekeke, merepek panjang..tp BENAR yaa..
    Whatever it is, I LOVE my lappy..I’m IN!
    Sallikin President!

  10. 10 nikillas

    Aku plak jadi President..?? Nguhuhu.. Sape nak join..??

    Kasik nama kat Sekreteri aku.. Aqillz..!!

    Ngehehehe…

  11. owh!!
    kalo cmtu…aku join la…
    kire xde la bcinte ngn laptop yg same jantina kan…
    fuh!!!!!!! lege!

    aku nk join….pastu nak giler kuase ckit…
    aku jdik treasurer la…
    kui3x!!!

  12. 12 nikillas

    Hamboi.. tu bukan giler kosa tu.. tu mate duitan.. huah3x..

  13. Ahaha, ok set..
    Pres dh ade..treasurer pon dh ade..
    Nanti kene set bayaran bulanan club..utk maintanance lappy masing2..kekeke..
    saje ehh Sallikin buat org secretary..ish ish..
    kene la bertahan tolong org buat surat lg nanti..kekeke..
    Ecah nanti dh dptkn quotation utk our bayarn britau me ehh, kene buat surat utk company yg nk service tu nanti..hahahaha..

  14. ok2…set…tp..cmne ek? ahli kelab kite bru de bape org ni…
    kne tarik lagi rmi ni..

    amboi2!! incik salikin jap kate aku emo…jap kate aku mata duitan plak…cait!!

  15. 15 nikillas

    Aqillz : wah.. kita kutip duit mentenen eh.. bagus².. mantap tol secreteri neh… otak geliga tol.. nguahaha…

    ecah : wah.. ko dua² emo dan mata duitan.. hohohoho…

  16. uwaaa…..
    president buli aku…
    aqilzz…tulun….
    ni yg aku nk gelapkan mate wang ni…
    tanak bg kt president…
    kite share 2 je la aqilzz…kui3x!!!

  17. Sallikin : aahh..biase ;)
    u know me dude *wink**wink*

    Ecah : Haha, xpe2 klau president buat hal, kite blanje ahh duit maintenance die beli tim tam, kekekeke..

  18. 18 nikillas

    bahaye neh.. semua nak membelakangi president..

    kalox dengar kata.. akan ku fired korang ala² ‘donel teramp’..!!

    ohohoho.. gile kuasanya aku…

  19. aqillz: wahaha! ok gak beli tim tam….bole la beli byk2 wat stok sebulan dua..
    pastu siap wat iklan kat president lagi….biar die terliur…jeles…kwang3x!!!

    sallikin: owh…nak fired ek…kne bayar pampasan dulu…100 juta…wahahaha!!

  20. 20 nikillas

    kalau aku wat video tim tam slam hantar kat youtube kan, x pepasal maken pemes plak aku.. nguahahaha… ~~poyo²

    aiseh.. kena ada pampasan ke..?? benkerap la aku..

  21. anda mkin pemes…buktikan!!!! huahuahua!!

    mustila ade pampasan….aku kan mate duitan…

  22. 22 nikillas

    heh..?? kena buktikan ke..??

    x payah la… kang menyesal plak kang.. muahahahaha..

  23. xyah post kat youtube la deyy..hantar kt me jee..
    nanti I nak edit masuk my video baru..huhuhuhuu..
    Ecahhh kalau nk..jom ahh buat skali..kite buat collab babe ;)

  24. 24 nikillas

    hooooyeh… baru je nak letak kat youtube.. aqillz dah kata x payah… so x jadik la ye..

    sori la ecah.. xleh tengok aku glemer.. hik3x..

    collab babe…??!! pe tu..?? kueh raye ke..?? hoho..

  25. alaaa……kalo bubuh pon sape nak tgok…???
    wahahaha!!
    jom kite collab aqillz….waaaa!! gugurla rambut pres kite ni..coz nak byr pampasan kan? kui3x!!!

    collab tu sekor eliyen…ei…tu pon tatau!

  26. 26 nikillas

    hamboi..

    kang aku letak kang.. kang.. kang.. jatuh saham ko cik ecah..

    owh.. sejenis eliyen ke… ~~aku terkena dgn ayatku sendri.. sob3..

  27. ei…kalo saham aku jatuh….saham ko lagi jatuh bgolek2…huwahahahah!!

    jahatnye aku!!

  28. owh…dak kmm rupenye..
    ko ni junior aku setahun ar.
    aku kmm gak..zaman 2004 – 2005

    yg aku igt sgt2 psl kmm londang ni ialah kepanasannya.
    siang2 klu lepak dlm bilik..pergh…mcm kene salai je..
    hehe

    lagi satu teksi sapu..
    wakkakaka…takde transport lain ke selain teksi dgn van sapu ni..
    hahahaha

  29. ezo : lorh.. ye ke..?? dah kmm gak ke..?? hahaha.. aku ingat lagi.. kalo tidoq kat bilik x sah kalo tilam x basah.. hahaha.. panas seh… teksi sapu x yah cakap r.. mmg byk.. hahaha..

  30. ye la beb..
    ko dulu dak fizikal ek?

    aku akaun..masuk ukm amik bisnes lak..kalau amik akaun sure pecah hemisfera kiri otakku..hahaha..

    tau takpe..klu x on kipas mcm br lps mandi x lap je..
    sgt byk yg amik kesempatan…
    dulu pernah naik van sapu ramai2 dgn member…pakcik driver tu plak jenis hati kering kot..selamba dia je potong sebelah kiri..hah, tibe2 ada lembu nak melintas kat tepi jalan..berdentum dgn lembu tu..sangat kasihan sama itu lembu..tp x mati la..elok je die lari masuk halaman rumah sapa tah..heh.

    pastu pakcik tu nak marah2 lak..membebel kata sapa x reti nak jaga lembu bla bla bla..
    dia sendiri yg bwk mcm rempit nk salahkan orang..ape da..

    kesimpulannya…pakcik tu sengal..hahaha..

  31. ezo :
    hahahahaha..
    kenangan masa di matrik mmg x dapat dilupakan..
    tapi time hujan ribut petir mmg seram gak r…
    aritu seb baik aku x disambar petir.. atas kepala jer..
    huhuhuhuhu…
    masa nak naik tangga ke kepey D.. huhuhuhu..

  32. SALLYY…..!!!!….huahahahhaa…

  33. uiks..seb baik tu..klu kene sambar, mesti blog ni x ujud lagi kan..huhu..
    exchange link ek..

  34. 34 kuropii

    kenape la sally x kene sambar…haishhhhh
    *larikkkkkkkkk

  35. ezo : hurmm.. tu r kan.. seb baik la.. kalo x ko x kenal la aku kan…

    kuro : hamboi.. sesedap rasa je dia… ces..

  36. jap..apesal member ko panggil ko sally?

    sallikin = sally?

    hohohoho…

  37. heh..
    nama aku sallikin..
    depa sengal nak pendekkan nama aku..

    sallikin = salli
    salli = sally

    esh3… ada tukang penyebar plak tu…

  38. oooo…begitu..

    lawak gak..hahahahahha..

    takde ke yang pendekkan nama ko mcm ni..

    sallikin = ikin

    ikin? wakakakakka…

    jgn mrh..gurau di bulan pose yg mulia..
    ampun pak..hehe

  39. kite sama negeri.. lalala.. =)
    salam kenal.. ;)

  40. 40 sootsprite

    eh saya matrik melaka juge
    hehehehe
    matrik paling buruk dan uzur
    haha

  41. kenal ke?

  42. salam kenal….

  43. Salam! Salikin, terjumpa pula blog kamu wahaha…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: