P.Ramlee The Musical..

22Oct08


Baru sahaja aku habis menonton P.Ramlee The Musical ni kat my lapp.. Thanx to Incik aimZz yang sudi mendonlod dan Incik Nix (silent reader) yang tlg share.. Haa… 1st Impression.. Boleh tahan gak theater ni.. Syok r aku tgk..

Dalam byk2 scene aku suka scene di mana P.Ramlee bercanda ngan Saloma di bangku kerusi ketika tgh shooting filem.. Kelakar.. Satu lagi time diorang nyanyi sama2 buat first time kat studio lapan tu.. Lirik dia cam kat bawah ni…

– Saloma –

pukullah canang.. 
pukullah canang keliling kampung..
pukullah canang.. 
pukullah canang keliling kampung..

ahaaai.. cenderawasih.. cenderawasih..
mati tertimbus..
ahaaai.. cenderalah wasih..
cenderawasih mati tertimbus..

– P.Ramlee –

hai putus benang..
putuslah benang bolehku sambung..
hai putus benang..
putuslah benang bolehku sambung..

ohooi.. putus kasih..
putuslah kasih oh nasib.. nasib..
ohoooi.. putuslah kasih..
putuslah kasih alamat nak mampos..!!

P.Ramlee kekal sepanjang zaman..

~ Lagu Getaran Jiwa adalah lagu feveretku

~ Hendak ku nangis.. Tiada berair mata.. Hendak ku senyum.. Tiada nak berteman..

Advertisements


16 Responses to “P.Ramlee The Musical..”

  1. kite minat cite p-ramle…
    nak cite die gak.. nak laaaa en nikilas…

  2. Heeeee.. nak jugak tengok.

  3. dharajuku : same la.. minat sesangat.. kalau leh send.. dah lama ku send.. huhuhu..

    Fishball : meh la tgk.. huhuhuhu…

  4. ermm..time kaseh la give kredit kt akoo..huhu..actually mau 2 3 ari gak x tido..don donlod..almaklumla..tenet usm ni slow klu rmai usage..haha..err ad org lain share eh cite ak share??x taw la plak..hiks..ermmm makasih la pada sharer tu yg x tuka nama..x cm stgh2 org tu ble nk share jek..pkai nama snirik..penat je tukang donlod nih..hehe..mmm ak x tgk lg rr cite nih..x smpt woo..donlod ja..muahaha

  5. aimZz : huish.. aku amat menhargai tukang donlod ni.. kalau dorang xde.. aku xleh nak tgk citer² ni.. tapi xde pulak org nak menghargai sharer ye.. haish.. berat tau PC nak share ni.. nak wat kerja pun susah.. kang kalo x share kang kate KEDEK plak.. hahaha..

  6. ak ah..btol2..ak dok share2..tu pon x cukup lagi..depa ni dok mintak mcm2..adeh..x paham ka..stiap kali depa dok tarik mende dari HD ak..kebarangkalian HD ak nak rosak makin bertambah..adeh..cm ape yg da jadi kt infinitrix..hoho..harap x la jadi kt akoo..err ko share ke??nak address..hehe

  7. aku pon dh download dah tp aku pon xtgk2 lg….xde masa la wei…time blaja gak banyak masa…hehe

  8. mmm tu laa…bz gle mgg ni..manyak asemen nak kena submit..adoi..

  9. aimZz : ahooo.. xpe la ye.. time kasih je la.. xmo aku nak share byk².. cukup la ape yg aku share kat IRC tu.. aku sebenarnya nak pencen dah dari share2 ni.. tapi……………….

    Life4Hire : haaaaa.. ingat time belajar ni banyak masa ke..?? banyak buang masa ada r.. hahaha.. contohnya.. aku la.. buang masa aje.. kui3…

    aimZz : tu la kan.. bz.. bz.. bz.. minggu ni minggu bz..!! test..!! test..!! test..!!

  10. bes ka?? mcm kureng ja aku tgk…

  11. 11 kuropii

    lalalalalalala…bst ke cite ni??*aq xminat cite klasik…

  12. x minat ah musical2 nie..
    abg deen mesti minat…
    erm,
    bro…
    kenal ashraflatif x??
    atau lebey dikenali sebagai ceghap…..
    die USM gak…

    balas kat YM taw

  13. P. Ramle..memang seorang penyanyi yang bertaraf lagenda..bukan setakat popular di rantau asia..tp juga di seluruh pelusuk negara..

    Anda tentu terpegun bila mendengar lagu Whisper In The Wind – Lobo.

    Dengar lagunya dan hayati liriknya..jgn lupa tinggalkan komen. Apa first impression anda?

    KLIK SINI.

  14. 14 seen

    ad x video teater nie??

  15. My brother recommended I may like this web site. He was entirely right.

    This publish actually made my day. You can not believe just how much
    time I had spent for this info! Thank you!

  16. I read this paragraph completely on the topic of
    the resemblance of latest and preceding technologies, it’s amazing article.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: