the Oscars goes to…

23Feb09

oscars_ceremony_posters_81

The biggest movie event of the year is back.. Academy Award ini adala untuk menghargai the excellence of professional dalam industri perfileman termasukalah pengarah, pelakon dan penulis.

Academy Awards ke 81 akan menghargai filem2 yang telah di keluarkan pada tahun 2008 dan ia berlangsung di Kodak Teather in Hollywood di serikan dengan Hugh Jackman sebagai pertama kali menjadi pengacara majlis untuk majlis tersebut.

Dan berikut adalah pemenang² Oscars pada tahun ini..

  • Best PictureSlumdog Millionaire
  • Actor in Leading Role – Sean Pean (Milk)
  • Actress in Leading Role – Kate Winslet (The Reader)
  • Directing – Slumdog Millionaire
  • Foreign Language Film – Departure
  • Music (Song) – Jai Ho (Slumdog Millionaire)
  • Music (Score) – Slumdog Millionaire
  • Film Editing – Slumdog Millionaire
  • Sound Mixing – Slumdog Millionaire
  • Sound Editing – The Dark Knight
  • Visual Effect – The Curious Case of Benjamin Button
  • Documentary Short – Smile Pinki
  • Documentary Feature – Man on Wire
  • Actor in Supporting Role – Heath Ledger (The Dark Knight)
  • Actress in Supporting Role – Penolope Cruz (Vicky Cristina Barcelona)
  • Short Film – Spielzeugland (Toyland)
  • Cinematography – Slumdog Millionaire
  • Make up – The Curiuos Case of Benjamin Butoon
  • Costume Design – The Dutchess
  • Art Direction – The curious Case og Benjamin Butoon
  • Short Film (Animated) – La Maison En Petits Cubes
  • Animated Featured Film – Wall-E
  • Writing (Adapted Screenplay) – Slumdog Millionaire
  • Writing (Original Screenplay) – Milk

Visit 81st Offical Oscar website for more info..

~Pergh.. Slumdog Millionaire menang besar seeeeh…
~~ Citer Slumdog Millionaire pun mmg best.. Kalo tgk pun tak rugi la.. 

Advertisements


14 Responses to “the Oscars goes to…”

  1. aku baru jer tgk list pemenang oscar sblm baca post ko nii….hehe…

  2. Ade minah kat UK cakap, kalau slumdog millionaire tak menang, die nak cukur rambut pastu makan rambut die. hahaha.. orang US suka gler movie ni. Ramai kawan2 aku cakap cinema diorang, smua hall theaters are fully booked by slumdog millionaire fans. Siap tengok 2 3 kali lagi.. dasyat2..

    • weih.. thanks for the vid yg ko upload tu dude.. aku tgk oscar kali ni dari awal sampai akhir.. pergh.. xpernah2 aku wat gitu.. pastu xde plak skip2.. best2..

  3. ahakz..ak da tgk cite nih..mmg besh woo..err cite slumdog laa..bukan cite oscar..mmuahahaha

  4. aku ape punye citer oscar ke.. askar ke.. aku tak
    dapat nak layan… kalau dah kijer mengadap pc jer..
    mane ade mase nak tengok tv..

    kalau anak sedara aku pasang.. so aku kekadang tuh layan je ah~
    kalau tak.. sure la aku bukak youtube lagi baik.. keh keh keh~ :D

  5. best ble part kate wislet nanges
    and mate heath ledger dpt award sume sepi je
    n0t bad la osker kali nih ;)

  6. ohohooo.. dia cakap pasal duk depan cermin sambil pegang botol sempu buat ucapan tu eh.. ohoho.. thank you.. thank you.. u r very kind to me.. uhuhuhuuu..

  7. Slumdog best eh? cerita tu pasal apa ek? *malas nk google*

    • best jugak la.. kalo x camne leh menang oscar.. haaaaa… citer dia pasal sorang mamat yang menang dalam pertandingan Who Wants to be a Millionaire.. Tapi citer ni berlatarbelakangkan India.. haaaaa.. tgk2.. best3..

  8. erkk??!!
    aku je ke yg rase cite tu xbest mane pun
    biasa2 je

    hrmmmmm…
    cite SRK yg penuh prasaan tu lg best haha


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: