Archive for the ‘web’ Category

Computer Myth..

27Feb09

The myth.. You can recover data from a failing hard drive by putting it in the freezer for a few hours and then reinstalling it in the computer.  True or False..?? The answer is.. TRUE..!! While this method won’t magically fix whatever is wrong with your computer, it can get your hard drive working long enough […]


Salji.. Salji..

31Dec08

Tetibe ade salji kat kat blog aku ni.. Huahahaha.. Nak buat camne..?? OK.. Salji ni hanya untuk pengguna WordPress.com.. Untuk Selfhosted wordpress plak.. Aku x pasti boleh ke x.. Tapi.. Try la.. Mana la tau kan.. Kui3.. Memula pergi ke korang nye ‘My Dashboard’ Pastu expand tab Appearance kat sebelah kiri tu.. Then click kat […]


Satu hari satu entry.. Mampukah anda..?? Ini adalah satu cabaran yang telah dikeluarkan oleh incik rohaizad sempena penhujung tahun 2008 dan awal tahun 2009.. Dengan itu.. Aku ingin menyahut cabaran yang telah di keluarkan oleh incik rohaizad itu.. Bukan ape.. Dulu pun aku pernah je publish satu entry sehari.. Ingin mencuba untuk menyahut cabaran ini.. […]


Gempak Muzik

06Nov08

Di sebabkan next exam pada 10hb Nov nanti.. Aku mula nak berpoya² kejap.. Huahaha.. Kejap je.. Bukan lame pun.. This time aku nak citer pasal satu site di mana korang boleh nak download lagu² yang korang suka dengar dengan mudah aje..


WordPress [dot] com sekarang dah ada new add on.. Polling system.. Cool.. Sekarang aku ingin mencuba polling system ini.. Hehehe..


Ok.. Incik aimZz ada la buat permintaan kat aku.. Tunjukkan lah cara nak jadi blogger yang bagus.. Haha.. Sekarang aku nak citer la camne aku buat untuk jadi seorang blogger yang.. er.. baik..??!!  FYI.. Aku ada banyak belajar dari otaimer² dunia blogging ni cam MohdIsmail, Rohaizad, Megat,  dan banyak lagi la.. Diorang ni mmg arif […]


I’m doing this based on Noktah Hitam post.. Its about personality test.. The result..?? I’m an Energertic Doers.. Energetic Doers are cheerful and spontaneous persons. They are charming and full of energy and real persons of action. They keep a clear head and the overview even in difficult situations. This makes them popular problem solvers. […]