Archive for the ‘Tutorial’ Category

Salji.. Salji..

31Dec08

Tetibe ade salji kat kat blog aku ni.. Huahahaha.. Nak buat camne..?? OK.. Salji ni hanya untuk pengguna WordPress.com.. Untuk Selfhosted wordpress plak.. Aku x pasti boleh ke x.. Tapi.. Try la.. Mana la tau kan.. Kui3.. Memula pergi ke korang nye ‘My Dashboard’ Pastu expand tab Appearance kat sebelah kiri tu.. Then click kat […]


Bodoh betul dengan internet connection dua tiga hari ni.. Rasa macam nak bom je.. Kang kalau aku bom kang xleh nak blogging plak.. Huhu.. Pasrah je la.. Barang free.. Nak buat camne.. Terima kasih je la.. ~sungguh tidak ikhlas.. Dalam kesengalan internet nye line semalam, leh plak menjalankan operasi war of the status kat YM.. Dgn […]


Minggu ni agak sibuk sedikit disebabkan oleh banyak kerja yang perlu disetelkan.. Kelas dah pun start sepenuhnya minggu ni.. Story pun x banyak.. X da benda yang interesting yang berlaku selain daripada membantu KuRoPiii dalam membangunkan blognya yang baru je dia buat.. ~tepuk².. Hadi pulak x habis² masukkan entry pasal Dr Ansor dalam blognya.. Dah […]


Salam semua.. Update kali ni rasanya macam nak buat satu tutorial untuk korang.. Untuk pengguna Yahoo Messenger, kalau korang nak letak indicator Yahoo Messenger Status korang di blog/website korang.. Sila ikuti tutorial di bawah ye..       1. Mula² korang copy je code di bawah ni.. Pastu paste di mana² bahagian blog/website korang yang […]