Archive for the ‘Software’ Category

Well.. Aku masih berada di USM sedangkan ramai bebudak USM dah balik ke rumah untuk berpoya².. Yerp.. Sebab aku berasa di USM adalah untuk menghadiri kursus semester break training @ Cedec.. Dan hari ini adalah hari terakhir untuk Bahagian 1 – Reveal of Nimbus R100.. Eh.. Bukan penyapu terbang Nimbus 2000 Harry Potter ye.. Nimbus […]


5 Things..

26Nov08

Ok.. Korang pun tahu aku baru sahaja menukar OS aku ke Windows Vista.. Sekarang.. Aku akan kongsi 5 Software yang mesti aku install selepas je aku siap memasang sesuatu OS itu.. 1. ANTIVIRUS – Of coz la kan.. Mesti install menda alah ni.. Kalau x.. Naya je kena format balik laptop sebab nak buang virus.. […]


My Hackintosh

18Nov08

Yes..!! Exam dah habes.. Boleh berblog kembali dengan jayanya.. Ok.. Mende la hackintosh ni..?? Hackintosh ni adalah macintosh os x yg telah di hack.. Aku tetibe je sengal jari jemari ni nak tukar dari OS windows ke Mac.. Terpaksalah guna this hackintosh thingy..  Hackintosh ni nak install bukan main susah.. Bagi aku la.. Senang lagi […]


Vitalsecurity.org telah menemui satu security flawless bagi pengguna google chrome yang agak cuai bila surfing da net.. Ahaks..


Google Chrome

03Sep08

Dah 3 hari nampaknya kita di dalam bulam ramadhan ni.. Macam mana dgn korang nye puasa..?? Masih berjalan lancar.. Walaupun aku mendapat selsema dan sakit² kepala pada hari pertama puasa.. Dulu aku dapat demam selsema pun pada hari Isnin.. Ni dapat selsema balik pada hari isnin jugak.. I totally got the monday blues.. Tapi.. Itu […]


Bodoh betul dengan internet connection dua tiga hari ni.. Rasa macam nak bom je.. Kang kalau aku bom kang xleh nak blogging plak.. Huhu.. Pasrah je la.. Barang free.. Nak buat camne.. Terima kasih je la.. ~sungguh tidak ikhlas.. Dalam kesengalan internet nye line semalam, leh plak menjalankan operasi war of the status kat YM.. Dgn […]


Minggu ni agak sibuk sedikit disebabkan oleh banyak kerja yang perlu disetelkan.. Kelas dah pun start sepenuhnya minggu ni.. Story pun x banyak.. X da benda yang interesting yang berlaku selain daripada membantu KuRoPiii dalam membangunkan blognya yang baru je dia buat.. ~tepuk².. Hadi pulak x habis² masukkan entry pasal Dr Ansor dalam blognya.. Dah […]