Changeling

19Feb09

changeling_posterSudah beberapa kali aku mencuba untuk mendapatkan cerita Changeling ini daripada Incik BlueCrystalDude (BCD). Tapi sentiasa gagal dek kerana line internet kat USM yang sejak akhir² ini telah menjadi semakin parah dan kritikal.. Semalam pada waktu pagi tatkala tenet tgh sengal, aku berjaya mendownload citer Changeling ini daripada Incik BCD..!! Wuhuuu..!!

Lepas download je, pukul 2 pagi aku mula menonton citer ni.. Almaklumlah, hari Khamis kuliah kul 2, pepagi boleh membuta.. Wakakaka..

Citer ni mmg syok untuk di tonton.. Lagi² minah Angelina Jolie yang berbibir seksi itu membawa watak Christine Collins dengan baik sekali..  Changeling arahan Clint Eastwood  menceritakan kisah benar seorang ibu, Christine Collins yang kehilangan anaknya yang sangat dia sayangi. Dia telah meminta bantuan polis untuk mendapatkan kembnali anaknya yang hilang itu.. Pihak polis telah menjumpai seorag budak dan mendakwa budak itu adalah Walter Collins iaitu anak kepada Christine..

Tapi, naluri ibu mengatakan bahawa budak itu hanya menyamar sebagai Walter. Christine tetap menegaskan bahawa itu bukan anaknya dan dia cuba mencari anaknya yang masih lagi hilang..

Di sebabkan sikap pihak polis yang di katakan agak sengal pada ketika itu, Christine telah menghadapi pelbagai dugaan dan cabaran untuk mendapatkan kembali anaknya itu..

Untuk mengetahui kisah cerita ini, silalah tonton Changeling.. Mmg best..!! Layan.. Adunan music yang menepati plot cerita memberikan effect mendalam kepada cerita ini.. Hurmmm… Rating aku bagi 9/10..

~ Jika BCD ‘almost’ cry bila menonton cerita ini, aku pula merasakan mata aku basah dan berair…
~~ Tapi.. Geng tetap best kan… Wahahaha..!!

Advertisements


24 Responses to “Changeling”

  1. aku dh tgk dah citer ni…agak psiko jugak..aku suka tgk inspektor tuh..mamat tuh memang mantap berlakon tv series burn notice !

  2. aku pun dah tgk gak…
    boleh tahan best gak…

  3. mmg hebat la, lakonan dan jalan ceta mantap…

  4. nk donlod gak..
    BCD tu bkn slalu on die nye share huk3

  5. aku menangis tgk citer ni kat wayang. terutama bila babak2 terakhir sorang budak ditemui tu. david ke apa nama dia. bila dia kata “i miss my mom” , “i miss my dad”
    tidak!!! aku nak nanges lagik!

    • ooo.. time tu aku ingat dia dah jumpa walter.. tapi tgk2 budak lain.. pergh.. frust giler r time tu.. pastu sedih gak r time david tu citer.. huhuhu..

  6. Salam.. best ker citer nih..? tk pe aku nak tengok dulu… hik hik

  7. lom sempat tgk ;(

  8. aku belom tgk lagi~

  9. aku dah tengok!! Haha.. op coz ar. hehe.. Cik lilyto, sebab internet USM teramat lembab, aku malas nak pakai internet USM. tu yang tak share tu. hehe. kalau aku share, aku kena off berukband aku.. kalau off, maknanya xleh buat keja lah aku.. nnt kalu aku on YM, buzz ar aku.. nnt aku bukak web khas utk cik lilyto terchenta.. ahahaha

  10. Orang obersea komen pasal poster Changeling ni. Diorang cakap gamba Angie ni cam nak makan budak kecik tuh. hehehe.. aku pun bersetuju dgn deennasour.. memang time David cerita pengalaman dia, aku pun dah nak ternangis lagi. huhuu

    • Hahaha.. Pasal internet USM tu mmg aku saket kepala.. Aku nak amik citer dari ko yang dok kat atas aku ni pun bermasalah gak.. Haish.. Saket jiwa aku.. and pasal poster tu, kalau ko tak bagitahu, aku mmg x pasan yang jolie macam nak makan budak tu.. dah la bibir seksi gitu.. hahahaha…!!

  11. 19 kuropii

    waa.nk tgk!!!BCD bk la sebe utk blok len gak!!hehehe~

  12. 22 daie

    dasat ni smp berair2 mata ni…kena tgk gak la cmni..dh lm xberair mata ni…hehhe

  13. wahh…da lama ak tgg cite ni..ari tu infinitrix dok sebok donlod cite ni..alih2 senyap ja.adoi..nak kena cari bcd nih..hiks..mm harap2 bcd bukak server dia ptg karang..hiks..nak tgk nak tgk..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: