It’s a fun night..

13Feb09

100_1363

Setelah lama aku menolak permintaan ‘Si Dia’ ini untuk keluar bersama, akhirnya pada 12hb Februari 2009 aku telah bersetuju untuk keluar ngan ‘Si Dia’ buat kali keduanya.. Ahaa.. Kami telah pergi menonton wayang citer Geng:Pengembaraan Bermula dan citer Valkyrie..

gengOk.. Sampai je kat Gurney Plaza Penang , kami terus beli tiket Geng: Pengembaraan bermula. Citer tu dah start 10 minit. Tapi takpe.. Tak banyak sangat yang miss pun.. Citer Geng ni mmg best.. Aku rekemen sape yang minat upin dan ipin mesti pergi tgk citer ni.. Even ‘Si Dia’ yang pada mulanya kata x berapa nak tgk citer ni gelak sakan dalam panggung sebab tgk citer ni.. Pastu masa adegan lintah gergasi tu, ‘Si Dia’ ni bukan main lagi tutup muka sebab geli tgk lintah tu.. Apa maknanya..?? Haaa.. Maknanya filem ni mmg best.. Adegan aksi yang ada dalam citer ni mmg boleh tahan.. Banyak adegan2 lawak yang akan kekal dalam kepala macam upin ngan ipin cakak yang kak ros tu angsa besar, “”waaah.. Lari… angsa besar kejar..!!”.. dari 10 bintang aku kasik 9/10..!!

valkyrie-poster-cruiseOk.. Pas tgk citer Geng, kami g makan sat.. Makan kat mane eh..?? Nasi kandar Kapitan.. Pekena beriani.. Hahaha.. kol 12 g Gurney Plaza balik untuk tgk citer Valkyrie.. Pergh.. Citer pasal geng nak jatuhkan the Fuhrer, Adolft Hitler.. Sape jenis suka tgk aksi2 di rekomen jgn tgk citer ni sebab citer ni bosan dengan banyak cakap.. Tapi, jika anda fokus dan beri perhatian, anda akan faham jalan citer ni dengan jayanya.. Hahaha.. Bukan ape, secara jujurnya citer tu mmg agak bosan sebab banyak cakap.. Tak banyak aksi.. Bom sekali.. Cakap.. Cakap.. Cakap.. Cakap.. Cakap.. Bom sekali.. Cakap.. Cakap.. Cakap.. Cakap.. Tak ke bosan tu.. Dari 10 bintang, kasik 5/10 je kot.. hahahaa..!!

Ahaa.. Lepas je tgk citer Valkyrie.. Kami pergi tepi pantai belakang RnR Bukit Ajam.. Sebab ‘Si Dia’ kata pantai kat situ lawa.. Aku suh dia tunjukkan.. Boleh tahan OK pantai kat situ.. Aku xleh nak usha sangat pantai tu, sebab dah gelap.. Air laut pun tgh pasang.. Ade bebudak tgk camping kat sana.. Mancing kot..

Most of all.. Mlm tu mmg best la.. Ni kali kedua buat back-2-back tgk wayang gambar dalam satu hari.. Hehehe.. Lain kali kita kuar lagi eh.. Huahahahahaa..!!!

~ Siapa ‘Si Dia’ korang x perlu tahu.. Hehe..
~~ ‘Si Dia’ bukan awek aku eh.. Esh.. korang ni.. Memandai je.. 
~~~ Aku akan dapat respon tidak menyenangkan dari kawan2 aku.. Haish.. Kena carik alasan ni.. Huahahaha.!!! 

Advertisements


17 Responses to “It’s a fun night..”

  1. Thank you for watching GENG!!
    We are glad that you enjoy it!!! ^^

  2. hoho..sapekah si Dia misteri itu? aku pon nak gi tgk cerita geng the movie gak la….hehe

  3. Yuki : omg.. geng is really cool..!! yeah..!!

    Life4Hire : hahaha.. tak erlu tahu siapakah si dia tu.. heheh.. Tgk.. tgk.. tgk.. rugi kalo x tgk.. besst…!!

  4. …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

  5. isk npe wat post kt sni
    malu la..
    xnk la date sme lg psni
    miahahaha

  6. 6 pak munawe

    “Lepas je tgk citer Valkyrie.. Kami pergi tepi pantai belakang RnR Bukit Ajam.. Sebab ‘Si Dia’ kata pantai kat situ lawa.. Aku suh dia tunjukkan.. Boleh tahan OK pantai kat situ.. Aku xleh nak usha sangat pantai tu, sebab dah gelap.. Air laut pun tgh pasang.”

    tket hg kul 12.00 am..pastu hg p tepi pntai kurang2 pn kul3 pg..hg buat apa kt pntai pg2 buta..hari pn mmg dh lma gelap tu, siap dh nk cerah blik..aku tau, pastu tngok wayang, hg pon buat wayang sendri la noo..hahaha..share2 la sket..nk gak tngok movie “GELORA PANTAI BUKIT AJAM(BELAKANG R&R)”…hahahaha

  7. salam bro!

    Jemput lihat dekat blog rombongan Cik Kiah ke MBO Melaka menonton GENG!!More pictures otw.

  8. 8 kuropii

    oi aq ajak ngedate xmo..aq dh agak dh ko ngedate ngan org len..kuciwa aq….waaaaaaaaa~
    waaaaaaa hitler!!!!aq mau tgk!!!!

  9. hang buleh layan 2 cerita satu hari kira hang terel la ..kalau aku penin pala.

    ps: Nasi kandar Kapitan, lama tak pekena, semenjak dok KL ni tak dak dah la..

  10. haha…mula2 jual mahal ek..
    xlaku baru tau..

  11. 11 daie

    alang2 nk cite gtau je la trs sape si dia tu..hehe..alamak, nk kena g tgk ni cite geng ni..hehe

  12. urghhh!! jeles!!
    nak tgk cite tu jugak!!

    p/s: “dia”? ohoooo~ :P

  13. GENG MEMANG BEST~
    buang duit ko tgk citer 2nd tuh.ekekekeke

  14. huhu… dating tgh mlm bahaya tu :P

  15. R4Z0R : oi… kasik spam mende neh..?? abes rosak ruang komen aku.. ces..

    lilyto : huahaha.. gitu plak kan.. shy² cat la plak daaah.. ahaks..

    pak munawe : mmg la duk tapi pantai.. tapi dok tempat cerah dan org ramai.. haish.. kan tu dekat RnR.. lagipun lampu terang benderang..

    adam : waaaaaah.. siap buat rombongan tu.. giler r.. mantap seh.. support filem animasi tempatan malaysia.. cayalah..!!

    kuro : engko pun.. time tu je nak ajak aku g jalan2.. time2 lain x plak nak ajak aku.. haish.. sengal~~~

    haritz : haha.. boleh je layan 2 citer skali gus.. asalkan muvi tu menarik hati sanubari.. ahaks.. bapak aku kalau mai penang, mesti nak pergi makan nasi beriani tandori kat kapitan.. best..!!

    callister : ehehehe.. kena jual mahal2.. x laku xpe.. T.T

    daie : haaaaa.. pe lagi.. pi la tgk.. best.. best.. best..

    Adila : oohoooo.. sedihnye.. kat London xde ke citer ni..?? kui3..

    pak deen : pergi.. jangan tak pergi.. kau kan penyokonh tegar filerm melayu.. pe lagi.. jgn lepaskan peluang keemasan ini..

    zariel : haaaaaaaish… mane de tgh malam.. huhuhu~~

  16. bestnyee nengok gengggg…. weeeeee~~

  17. mencik!!!!!tgk x hajak!!huh


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: