5 Things..

26Nov08

Ok.. Korang pun tahu aku baru sahaja menukar OS aku ke Windows Vista.. Sekarang.. Aku akan kongsi 5 Software yang mesti aku install selepas je aku siap memasang sesuatu OS itu..

logo_avast_02

1. ANTIVIRUS – Of coz la kan.. Mesti install menda alah ni.. Kalau x.. Naya je kena format balik laptop sebab nak buang virus.. Sekarang ni aku guna AVAST ANTIVIRUS HOME EDITION.. Sebabnye.. Dia ringan dan senang nak di update.. X susah sangat.. PPKT USM pun x block menda alah ni.. Lagipun FREE je.. X yah bayar.. Tapi kena register kat website dia dulu untuk mendapatkan register key..

wa-logo

2. WINAMP – Haish.. Kena install menda ni.. Aku x mo guna Windows Media Player sebab sound dia slow.. Satu kelemahan guna ACER ni sebab sound sistem dia x kuat.. BIla guna WINAMP ada plug-in yang boleh enhance atau boost sound volume.. Baru feel layan lagu..  

media_player_classic1

3. K-Lite Mega Codec Pack – Hahaha.. Ni penting kalau nak tgk citer ke.. Hape ke… Nak tgk citer kena pakai Media Player Classic.. Selalunya aku akan guna GOM PLAYER.. Tapi Vista ni sengal x leh nak buka plak GOM PLAYER.. Haish..

t_yahoo_messenger_

 

4. Yahoo Messenger – Hehehe.. Ni penting seh.. Kalo x install menda ni rasa cam pelik plak dah.. Cam rasa x berhubung dengan dunia luar.. Suka sangat baca status org.. Pastu kaco2 org.. Pastu bila borak2, gelak sorang2… Rumet jeles bila tgk sengeh sorg2… Diorang pun nak gelak jugak.. Kan Hadi kan.. Hahahaha..!!

chromecolour3-1

5. Web Browser – Xdenye aku nak guna IE selain guna nak tgk TV yang si Naim EE4 tu share.. Mesti aku akan install web browser yang lain.. Sekarang ni aku menggunakan Google Chrome yang ringan.. Kalau x guna Chrome.. Aku akan guna Safari.. Best guna browser ni.. Sempoi…

Tu je kot.. Itu aku lah.. Lain padang, lain belalang kan.. Lain org, lain yang diorang install kan.. Hehehe..

~ Mengalami kekusutan untuk menulis blog.. Haish…
~~ Aku nak balik kampung… Huhuhu..
~~~ X puas tgk anak sedara baru.. 

Advertisements


19 Responses to “5 Things..”

  1. xde intenet kat umah
    xde laptop kt umah

    xdpt nk dunlot2

    *tataw ape motif

    aniwae aku tataw la winamp leh kuatkan speaker? nak teraiii

  2. Avast? owh, tak penah dengar.. ok ye?

  3. amik je anak sedara ko tu dok ngan ko :D
    leh tgk hari2 hohohooh

  4. berapa kuat speaker ko biasa guna? feel jangan tak feel

  5. 5 basic thing yang memang kena ada la kan..hee bagus2..

  6. hehe…berguna tips neh/

  7. mmm lebey kurang sama jak mende yg ko insetolngan yg ak pkai..but ak ad lg 1 mende penting…softwei tvkad akoo..muahaha..penting woo..ermm cma ak x pkai avast..ak pkai nod32..hehe

  8. SALLY TIPU SALLY TIPU SALLY TIPU

  9. pastu install plak sysreset..lagi hsf..lagi photoshop..lagi2 office…hehe..byk jgak aku kena install..itunes lagi..game jga x di lupakan..haha..

  10. fuh..pakai chrome tuh..PC aku takde winamp, xde antivirus, xde chrome, xde YM dan xde k-lite codec pack..percaya tak ?

  11. aku adalah antara mgsa bila sally install bnda num4 tu..sob3…majuk! ;(

  12. BIla guna WINAMP ada plug-in yang boleh enhance atau boost sound volume…

    bagi aku link…

    hohohoho~

  13. oh aku tatau pulak avast free.. hehe

  14. ahahaha.. kebanyakkan kite mesti
    same mende mende wajib untuk kegunaan windows.
    tadek mende cam kat atas… baik tak payah pakai windows
    kkkekekeke… bertter pakai DOS jer~

    Kreuger®

  15. anysz : nama plug-in tu adalah ENHANCER.. Ko try google la. Mmg dapat kuatkan bunyik kat winamp.. Wah.. Dubs.. dubs.. dubs..

    ixora : Avast..!! mmg OK.. Buat masa sekarang ni.. Dia mmg x kasi masalah pun kat aku.. Heheh..

    Adila : Hamboi ko.. Senang kau ye.. Naye aku kena kejor ngan bapak dia aka abg aku tu.. Hah..

    sufian : Maximum volume..!!!

    kusu : Haha.. Ini bagi aku je la.. Bagi org lain aku x tahu la..

    izzy : Berguna ke..?? Ahaks..

    aimZz : lebih kurang sama je.. haha.. tvkad kau tu kalo xde mmg naya la.. camne nak tgk citer kat tv iye dok..?? ko tu peminat setia drama melayu.. hahaha..

    YAN^S : HADI JELES… HADI JELES.. HADI JELES..

    d2z : Huikz.. Camne kau tau..?? Ko skodeng aku ke..?? Hahaha.. Sysreset itu penting kalo nak sedut citer.. Photoshop penting kalo nak ngedit gambar.. Office!! er.. x sangat kot.. Hahaha..!!

    Life4Hire : Haa.. Best weh pakai Chrome.. Kau guna UBUNTU kan.. kan.. kan.. mane nak ade semua tu..

    Cik Gayah : ITU SUDAH SEMESTINYA..!!! MUAHAHAHAHA..!!!!

    humbleandmodest : kau nak link ke..?? nanti aku upload pastu kasi kau link tu.. OK..??

    Fishball : Avast Home Edition.. Mmg free… Reg je kat dia nye home page.. Pastu dia bagi Reg Key.. Free je pun… Guna untuk setahun.. Pastu kalau nak guna lagi.. Register je balik..

    Kreuger : Betul.. Betul.. Kalo guna windows mmg kebanyakan isi dalam windows akan sama gak.. Tapi tgk org la kan.. Nak guna DOS.. Reti ke..?? Hahahaha.. Aku kenal MS-DOS masa aku tadika lagi.. Hahahaa..

  16. wahhh..memahami..yess..tvkad mmg penting wooo

  17. Aku still pakai firefox.. hacumm! seseme aku dgn batuk ni tak baik2 lagi. ish2..

  18. semua software tuh sy dah install kat laptop sy…

  19. Hidup Max Volume~~~~!!! Nanti tua2 pekak pun xkesah… ahahaha…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: