My Vista..

25Nov08

vista

Alahai.. Dulu aku pernah citer pasal My Hackintosh kan.. Huahaha.. Sekarang bertuka pulak ke Vista..!! Yesh.. Aku tahu Vista sux to the hell…!! Tapi nak try menda alah ni sebab sekarang ni pun banyak PC² baru yang guna Vista.. Haish.. Kat CEDEC pun guna Vista gak.. So.. Tgk godek².. First time gnua wallpaper DreamScene ni.. Huhuhu.. So far.. So good… Tapi ada beberapa problem..

1. Dah terbiasa dengan hotkeys Mac OSX…!!! Haish…
2. Dah terbiasa dengan Dock Mac OSX..!!! Haish..
3. Dah terbiasa dengan DeskSpace Mac OSX..!! Haish…
4. Dah terbiasa dengan Expose Mac OSX..!!! Haish lagi..
5. Dah terbiasa dengn Dashboard Mac OSX..!! Haish dan haish lagi…

OS seterusnya.. Tunggu Kimmy donlod FEDORA CAMBRIDGE 9..!!!

~ Lambat post entry untuk hari ni.. Huhuhu..
~~ Hadi sengal intai² aku masa aku tulis entry neh.. HADI SENGAL..!!! 

Advertisements


17 Responses to “My Vista..”

  1. windows 7.. x sabar menunggu

  2. ble kuar ek window 7???????
    skarang loque pakai ubuntu…
    besttt

  3. tak boleh ke ada orang intai?
    hehe,gempak kan ko

  4. niduzzi : windows 7.. entah camne la pulak windows 7 ni ye.. OK ke x..?? Hurmm…

    loque : Entah.. Tapi rasanya dah kuar yg beta test nye.. Ubuntu..??!! Dah pernah pakai.. Tapi xde driver untuk Realtek Audio.. Dulu guna kejap je.. Tanpa sound.. Pastu tukar balik ke OS windows XP biasa..

    Pak Deen : Hah..!! Mane boleh weh taip entry pastu ada org intai.. X best..!! Ilham nak menaip x datang.. Gempak..?? Install OS je pun.. Kau pun boleh pe.. Aku ngan Bro Kreuger.. Dia lagi mantap…!!

  5. asek tukar2 OS jerk…
    risiko bagi loque..
    ho3
    xder driver tuh?
    alahai sian…ho3

  6. 6 at tahrel

    peh terer r ang…
    tukaq os slalu…macam tukaq wallpaper ja…
    x susah ka oi nk install balik suma2 program nnt bila tukaq os??…

    kalau yg deck mac tu…rasanya dah belambak2 deck2 yg lebey kurang cam dock mac tu…tp function dia xtau r lak sama ka x….(aku x penah guna mac…tp ada gak r dream nak angkat apple 1…elegan sial!!!)

  7. aku dh try windows 7..± vista ja..sidebar tu dah buang..ganti dgn gadjet..lain2 sama ja..theme pon sma..

  8. mmg sama dia punya theme tapi better performance and semua yg F*** UP kat VISTA WINDOWS 7 ok. Well tulah aku baca kat review org yg dah try beta. BTW Masa aku tgk sally tgh post dia menjerit mcm perempuan

  9. laptop vista, pc ni sp
    seksa nk mahirkan diri

  10. loque : hah.. bukan selallu tukar OS.. tapi sekarang agak sengal sket nak main tukar2 OS.. Hehehe.. Haritu kalau driver untuk Realtek tu berfungis dgn baik, mmg stay ngan UBUNTU..

    at tahrel : haha.. nak try2 menda baru.. best weh.. mmg la best.. sepanjang penggunaan aku dengan Mac OSX.. Boot time dia mmg cepat la.. Pastu desktop dia mmg mantap cool.. Tapi masalah sekarang.. Tak banyak program yang compatible ngan MAC OSX sekarang.. Sebab ramai guna Windows.. Lagi2 kat Malaysia ni..

    d2z : Windows 7 upgrade dari Vista.. itu yang incik hadi citer kat aku la..

    YAN^S : oit.. kureng asem ko.. ces.. ko kaco aku tgh update post.. mmg la..!!

    Kujie : Lahai kak jie.. terseksa ka..?? huhuhu..

  11. hohoho…
    aku baru pasang ubuntu…….

  12. mmm utk thn ni jek da brapa kali nih tuka OS???amboi2..suke ko kn fomat2 pc neh..hiks

  13. rajin tul ko ni..

  14. ubuntu dah try ke?
    LINUX?
    TP-LINUX?
    SLAX?
    Hehehe… nanti bleh tunjuk kat kite orang lagi ek

    Tapi jejaga mase buat partition… maybe hard disk anta gagal untuk di aksess
    ekekeke…

    kreuger®

  15. 15 nix

    eh, aku pkai vista dh lame dh…ok je pon, xde mslh pon…hehehehe xp plak ade mslh ngan pc aku…padahal pc aku ni di lahirkan pada zaman xp…

  16. humbleandmodest : wahaha.. apesal semua pakat guna ubuntu neh..??

    aimZz : haha.. malas sebenarnye nak buat keje format2 neh.. tapi.. bila main ngan OS baru tu yg syok.. mencuba menda baru.. best weh..

    callister : hahaha.. aku mmg rajin.. hahaha..!!

    ubuntu : ubuntu penah je try.. Slax pun pernah try gak.. Nanti aku guna slax.. Pastu aku tunjuk kat korang plak ye.. hehehehe.. Hah.!! tu la yang risau.. dok main format je.. Burn HDD aku.. naya aku..

    nix : haish.. kau lain.. aku lain… hehehe.. aku baru je nak jinak2 guna vista neh.. ngeh3..

  17. ubuntu free…
    sape yg xmoh brg free kn??
    hahaha!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: