and now.. the story begins..

23Nov08

continue from previous entry..

Aku yang sedang khusyuk plurking mula menghubungi papaku dan kakak aku di gua musang.. Tidak sempat aku nak menyidai baju yang aku baru je basuh, aku terus merempit ke Penang..

Hujan turun renyai-renyai.. Nasib baik x lebat.. Lepas je melepasi jambatan Pulau Pinang tu.. Aku terus kol abg shukor menanyakan di mana akak aku berada sekarang.. Well.. Of coz la Hospital kan.. Hospital Bersalin Pulau Pinang.. Aku pun terus la merempit ke sana.. Alangkah sengalnya aku ini.. Boleh pulak sesat kat Pulau Pinang yang kecik tu.. Aku pergi sampai ke Gate Bukit Bendera.. 

“Aku bukan nak naik bukit bendera.. Wat pe mai sini..?? Haish..”

Kebetulan Kak Long aku msg.. Aku kol la dia.. Dia soh pergi ngan dia.. So.. Aku pun merempit la ke rumah Kak Long aku..

“Haish.. Kak Long dok Bukit Gedong.. Bukan Teluk Kumbar.. Teluk Kumbar umah Kak Shah.. Dia xde kat umah.. Dia kat HOSPITAL..!!”

Aku kol akak aku.. Tetibe je boleh sesat.. Padahal selalu dok pergi umah dia.. X pernah nak sesat pun.. Then.. Then tanye akak aku jalan nak pi umah dia.. Ok.. Tetibe teringat jalan yang betul.. Haish.. Selamat sampai umah akak aku.. Tinggal moto kat umah dia.. Pi hospital ngan dia sama ngan member dia lagi dua org..

Sampai je Hospital Bersalin Pulau Pinang tu.. Xleh nak masuk melawat lagi.. 

WAKTU MELAWAT
12.30 tgh hari – 2.00 ptg
4.30 ptg  – 7.30 ptg

Pe lagi.. Tunggu  je la kat pondok sana.. Sambil tu tunggu abg shukor aku dtg.. Kol 5 boleh leh masuk.. Akak aku masih dalam rawatan rapi.. Dia dah selamat operate.. Dapat anak lelaki.. Tapi masih dalam incubator.. X cukup 1 bulan.. Abg Shukor je leh pi tgk baby tu.. Aku leh tgk akak aku je.. OK la.. Leh tgk keadaan akak aku.. Nak bagi news report kat kampung plak.. Diorang nak tahu perkembangan..

Then abes waktu melawat.. Aku tidoq umah Abg Shukor.. Sian abg ipar aku tu.. Dok pergi mari sejak malam sebelum lagi.. X rehat2.. Aku bagi dia tidoq je.. Hehe..

22 NOV 2008

Pergi ke Hospital tu balik.. Cun-cun sampai kol 12.30 tgh hari.. Gate baru buka.. Akak aku dah transfer ke wad biasa.. Dia dah leh pergi tgk baby ngan abg aku tu.. Depa boleh pergi dua org je.. Aku x leh pergi.. Tunggu luar je aku sorg2.. Then.. Kakak abg aku tu datang.. Nak melawat akak aku ngan baby.. 

Tetibe je.. Yesh.. Abg aku cakap leh tgk baby.. Tapi kena tgk dari tingkap cermin je la.. Aku kate x kisah la.. Asal leh tgk.. Wah..!! Rambut lebat je.. Muka tembam.. Putih plak tu.. Anak sedara aku.. Huhuhu.. Kol 2.00 mak guar dtg alau.. Ces.. Nak dok lama pun xleh.. Kureng tol..

Lebih kurang kol 4.00 aku balik USM.. JALAN ATAS JAMBATAN JEM..!! Aaaargh.. Lori sengal wat hal atas jambatan.. Haish.. Tetibe je rasa nak singgah MEGAMALL PENANG nak tgk HOT FM TWISTIES BINGIT kejap.. Er.. X best pun.. Beli makan kat Mekdi.. Pastu terus balik USM sebab tgk langit cam nak hujan.. Alhamdulillah.. Selamat sampai USM kol 6.00 ptg..

~ Sengal tol Hospital.. Bagi time melawat kejap je.. Apekehel..
~~ Seperti aku katakan.. Akak aku selamat melahirkan anak lelaki..
~~~ Minyak aku hampir kehabisan ketika balik ke USM.. Jarum minyak atas E.. Nasib baik sempat sampai..

Advertisements


21 Responses to “and now.. the story begins..”

  1. o yeah first komen!
    gua musang kat kelantan kan?

  2. Lu Musang?
    hehehehe…. laju tul budak loque tu..kt rumah kak jie pun dia menang.
    merempit dgn ape tatau arr…soyuz kot

    arrhhh..sorang lagi cerita baby, ixora pun
    teringinlah nk ade baby lagi..isshhhhh….mengidam bukan2
    moga kakak cepat sembuh..kak jie faham..pernah rasa 3 kali mcm tu

  3. ermm..taniah dpt baby..erk..anak buah..ekekek..igt mende la yg corious sgt smlm..hehehe…errr nape x singgah jom heboh smlm..hehe…klu x ble jmpa..uik

  4. kak jie:wawawa…byaser lah.Tapi x yah pakai soyuz.Loque sy gune 125Z jerk.huk3.Amacam ada bran?laju kan?

    ape name baby tu bro???

  5. loque : hahaha.. dah dapat 1st komen dah engko ye.. haha.. gembira la tu.. kalo x.. meroyan je keje.. ha’a.. Gua musang kat kelantan.. Nama glemer fox caves..

    Kujie : saya ada 3 kakak.. 2 org dok penang.. sorang lagi dok gua musang, kelantan.. haritu dok kat hospital, ramai gak yang baru dapat baby.. wah.. ramainye lahir ujung2 tahun ni.. huhuhu..

    aimZz : citer dapat baby baru.. hehehe.. saje je nak kasi saspen semalam.. nak singgah gak.. tgk langit gelap je.. pastu minyak sikit.. susur keluar ke batu kawan plak sesak.. haha.. x jadik r pi semalam.. pastu hari ni plak kena tukar bilik.. haiseh.. penat2..

    loque : x letak name lagi.. huhuhu.. tunggu aje.. hik hik hik..

  6. weeeeeeeeeeee….. sally ade nephew br,,,, weeeeeeeeeeeee

  7. 7 kuropii

    huh
    ko kalut cam ko lak yg nk dpt baby
    huahuahuahuahua!!!~
    congrat tuk kakak ko!!selamat lahirkan anak laki yg sehat n tembam cam ko
    muaahahahahaha~

  8. ala..xda picture ka? minyak abis? aku ada pengalaman..haha..semoga baby tu n kak ang sihat sejahtera..tahniah~!

  9. owh,baby lelaki.. boleh la kawan ngn anak sedara saya tu. tapi beliau pompuan. kui kui kui

  10. he3.
    adiah adiah
    hek eleh
    siap nak ade name glamour lagi dah pulak
    hu3

  11. wahh… ucapat tahniah untuk hang sebab dah jadik bapak sedare…
    dah tua dah upenye nko kan… ekekeke… jangan dok perasan nko
    tuh mede lagi maiahahahhaa~

    Kreuger®

  12. ooo itu cerita dia….. kenapa tiba2 kena operate apa jadi????

  13. congratulations uncle sally~~ ;P

  14. 14 sootsprite

    congrats utk kakak ko~
    dpt hero plak tu
    hehe

  15. wahh!! ramai betul yg dpt anak sedara bulan ni

    congrats~ :D

  16. nikillas ble nak bersalin… *adakah? kekekke

  17. aper punya kalut daaaaa ko ni..berapa kali nak salah jalan..haha…yg penting baby n akak lu tuh selamat skang ni..nanti jgn lupa post gmabar ok ?

  18. dgn ini aku suggest kan nama budak itu deennasour…aku yg p anta p ospital!!!

  19. oo. yg nie la berita kat plurk tue. hoho!

  20. lol..sian dia ek..x mrase p jom heboh..hiks..sian plak siap kena tuka bilik..dak2 lembaran x de pon nak kena tuka2 bilik..hiks..

  21. R4Z0R : yesh..!! ade anak buah baru..

    kuro : kalut r.. sampai sesat² tu.. haha.. mmg tembam seh.. sihat je..

    d2z : minyak nyaris² habis.. dalam hati aku berbicara.. kalau minyak habis ni, mesti balasan gelak kat ko dulu kan.. huhuhu..

    ixora : ha’a.. baby lelaki.. Hehehe.. Wah.. kamu baby perempuan pulak kan..

    loque : name glemer mende plak dah neh.. tk3…

    kreuger : haish.. haish.. dah tue dah aku rupenye.. anak buah dah 2 dah..

    YAN^S : akak Donna kau bile nak kawen..?? nanti soh dia dapatkan anak banyak2.. hohohoho…

    cik gayah : ngehehehe.. tenkiu…

    sootsprite : yosh..!! dapat hero plak kan.. hahaha..!!

    Adila : itu la.. ramai plak dapat anak buah bulan ni.. huhuhu…

    niduzzi : aku dah bersalin pakaian yang sudah kebusukan ini.. huhuhu…

    Life4Hire : Itu la.. kalut seh.. sampai sesat2 aku.. hahaha.. yang penting baby ngan akak aku selamat.. Alhamdulillah…

    Pak deen : haish.. best ke name tu..?? cam x best je…? hahahah…

    ST : ha’a… ini lah yang aku bising2 kat plurk tu.. hehehe..

    aimZz L kesian kat aku.. tsk3.. x pernah pergi pun sane.. HAH..!! itu le.. penat aku pindah bilik.. esh…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: