Happy 80th Birthday Mickey Mouse..

20Nov08

mickey

Ahooo.. Mickey Mouse dah pun berusia 80 tahun.. Seekor tikus hitam putih memakai seluar merah berbutang kuning adalah tikus yang paling terkenal di dunia ni.. Well.. Umur dah 80 tahun.. Tak nampak tua pun tikus ni kan..

Ok.. Cerita sampingan.. Alang-alang cerita pasal Disney’s.. What happend what celebrity dress up like disney’s characters..?? It makes the disney’s characters comes to life..!! Well.. Sebenarnya aku mmg suka kat Walt Disney’s cartoon characters.. Lurve it.. Sape tak kenal Cinderella, Pochahontas, Alice in Wonderland, Peter Pan, and Snow White..?  Ade yang tak kenal.. Sila terjun lombong sekarang.. Haha..

Alice in wonderlandCinderellabeckham
snow white10830_2_468knight
alladin and jasminepocahontasgenietinkerbell

Gambar-gambar ini adalah gambar photoshoot Disney’s Fairytales dari selebriti Hollywood cam Jlo, Beyonce, Tina Fey.. Even David Beckham pun turut join photoshoot sekali..

Gambar ihsan dari Trend Hunter

~ Seronok kan kalau dapat jadi kanak-kanak riang balik..
~~ Cerita-cerita animation from Walt Disney’s mmg berkualiti tinggi..
~~~ Most feveret..?? The Lion King, Monster Inc. and Finding Nemo.. AWESOME..!! 

 

 

Advertisements


28 Responses to “Happy 80th Birthday Mickey Mouse..”

  1. haha~~birthday mickey mouse pun ko tau ke??

  2. dah tua ek miki neh. hehe :)

  3. uh.. aku suka cinderella..

  4. baru aku taw
    dh 80 tahun uper nye
    main muda

    **cuck botox ka??>>HAHAHA

  5. 5 at tahrel

    wo dah tua natang tikus ni….
    bnda yg asal2 pengotor pn berjaya ‘diangkat’ org ek kalau nak..

  6. aku baru ja baca paper pasal besday mickey nih..hehe

  7. dia lain… semakin dia lanjut usia dia semakin dia nampak muda kalau tak caya dulu black and white skg dah colour and lagi cantik (kira mudalah tu…) muahahaha

  8. YOHOHO..STEAMBOAT WILLIE……awat x letak plane crazy…hehehehe..

  9. 9 kuropii

    ngeh3~best2 disney..aq ske katun je..kalo series tv org real tu aq x minat sgt…

  10. woho..mende ni pon ko amik taw..klu ko x wat entri..ak x taw pon umo natang nih..uik..hepi bufday miki..

  11. happy birthday mickey…minnie punye birhtday bila pulok…

  12. Aku tak kenal Walt Disney tapi aku suka katun2 derang hehehe

  13. Hebatkan diorang.. Kreatif sehingga mampu menjana berbillion woo.

  14. erk!
    wall-E masok dalam disney x??
    huhuhu

  15. owh,dah 80 tahun eh? happy birthday mickey~!! :D

  16. o yeah…dah tue dah…cter fav tuh time kecik2
    even dah besar ni x bosan pown nengok..

  17. callister : of coz.. mestilah aku tahu.. hahaha..!!

    KNizam : Yerp.. Dah tua dah tikus ni..

    smaelz : Cinderella femes dgn dia nye glass shoes dan emak tirinya..

    enchek Camera : cucuk botox kot.. sebab dulu muka dia x tembam gitu.. sekarang tembam semacam je.. haha..

    at tahrel : cuba kita wat citer pasal lipas plak.. mesti pemes lipas kan.. Flush away juga berkisar mengenai tikus.. Jerry the mouse (Tom & Jerry) pun femes gak pe..

  18. d2z : oh ye ke..?? ada masuk paper eh.. x tahu plak aku.. haha.. lama x g amik paper free kat pejabat pendaftar.. hahaha..

    YAN^S : Hah..?? Apekena black n white dan colour dengan tua dan muda..?? kompius aku..

    R4Z0R : Hahahaha.. X jumpe gambar la weih.. Ko tolong carikan la.. Hehehehe..

    kuro : Mestilah disney’s best.. Best bangat pe.. Dulu ada dokumentari pasal perjalanan hidup walt disney’s.. Wah.. best2.. Susah tol dia nak naikkan nama Mickey ni..

    aimZz : Wahaha.. Sekarang ko pun dah tahu kan.. Dia lahit pada tahn 1928.. Tuanye…

  19. Cik Gayah : Entah.. Minnie punye befdei aku tak tahu plak bile.. Nanti aku try tanye Cik Google yang baik hati..

    Fishball : Mestilah.. Walt Disney terkenal dengan nama dia je.. Muka dia susah nak masuk tv..

    zool : Dunia animasi diorang semakin maju.. Tgk la mickey mouse sekarang.. Dah ada House of Mouse sendiri..

    humbleandmodest : Wall… Eeeeee… Robot ni cute seh..!! Of coz la masuk Disney.. Sebab PIXAR kan colaborate ngan Disney..

    ixora : yerp.. dah 80 tahun dah…

  20. loque : aku kat rumah pun layan je DIsney’s Channel tatkala aku boring.. Hahahaha…

  21. AHHAhA
    tu laa
    nampak gebu semacam je pp cik mickey tu

    sah

    mmg sah
    botox

  22. donald duck tu bile lak

  23. hepi bday mickey!! =)

  24. haha!
    pas ni aku iklankan pasal robot wall-e dgn eva masok msia…
    kalau robot tu btol2 wujud la…
    heheh

  25. pak cik mickey ni dah pangkat tok wan!

    citer disney ni cam sesuai utk sume peringkat umur.. tak ke? :D

  26. ko kene tag!
    tgk kat blogku~
    sila buat yeh!

  27. boleh gak nengok movie free terbitan disney…ho3

  28. enchek camera : gebu pakai botox tu.. haha..

    Kujie : Donal Duck lahir pada 9 June 1934.. Lagi muda dari Mickey..

    Sitie : wah.. Nick kau..!! Meletop2.. Selamat datang..

    humbleandmodest : Wall-E mmg kiut.. Eva pun kiut gak.. Aku suka time diorang gelak.. Hehehe.. Pastu time Wal-E takut.. Terketaq2…

    Adila : of coz la sesuai untuk semua peringkat umur.. latest movie dari Disney’s, BOLTZ..!! x tgk pun lagi.. eh tag..?? ade ke..?? nanti aku tgk ye..

    loque : haish..?? nengok free..?? donlod je la.. kan tu free.. hahaha…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: