Otak kau..!!

17Oct08

Mungking agak kasar bunyi title untuk entry ni.. Tapi ini adalah sesuatu yang korang boleh mencuba untuk lakukan.. Simple je..

Clasp your hands together in front of you, interlocking your fingers. Which thumb is on top? Right or Left ?

Result..?? 

If you answer is LEFT..

This suggests the right side of your brain is dominant.

The right side of your brain is said to control your visual, spatial and intuitive processes.

If you answer is RIGHT..

This suggests the left side of your brain is dominant.

The left side of your brain is said to be more adept at language, logic and linear thinking.

Advertisements


20 Responses to “Otak kau..!!”

  1. dah tahu lama dah. tapi lupa.. haha.. mujur ko memaksa aku menggunakan OTAK AKU untuk berfungsi balik…

  2. aku nyer kanan belah atas….hehe..ko punya yg mana ?

  3. kiri atas~

  4. lochoe : aku dah tiada idea.. hahaha… aku hanya memikirkan mengenai tugasan aku je.. adeih..

    Life4Hire : ibu jari kanan aku diatas ibu jari kiri.. hehe…

    d2z : wah.. kiri atas.. maka otak kanan dominan..

  5. Alamak aku pon sama cam kamu la nikillas!

  6. 6 kuropii

    aik…..bkn terbalik ke??
    aq jari kanan atas??
    tp aq otak kanan……

  7. ibu jari kanan – dah byk kali kena test ni..sik baik senang..kehkeh

    anak kak jie boleh pusingkan tangan dia kiri arah ke dalam
    kanan arah ke luar – serentak!
    maksudnya dua tangan dia boleh buat dua bulatan arah yg berlawanan serentak

  8. left….huwaaaaa…

  9. left..hehe.. :-)

  10. cuba mcm mana pon, tetap kiri atas.. kalu knn yg duk atas.. rasa pelik..

  11. aku kanan kat atas..menarik!!..aku pon tak tau pasl bende nih..

  12. muahahaha… otak aku langsung tak berfungsi ke ni???
    langsung aku tak tau mane satu jawapan aku… soalan nko pon aku tak paham

    ekeke…. tuh laa buat laa bahase melayu… baru laa otak aku kembali normal

    Kreuger®

  13. bole tak ko tunjuk demo guna gambo…aku tak paham camne nak wat…

    sal blog aku tu…tadi aku dah panggil ghost buster…halau antu…keh3

  14. patot la bab2 language aku mmg hancuss

    kiri rupanya ye ehehehhe :P

  15. aku left gak… tapi mcm tak betul je….

  16. aku kiri…
    hoyeah…

  17. fishball : wah.. same ke..?? wiwit²..

    kuro : ape yang tebaliknye.. dia songsang sengsong la.. kalo ibu kanan ko di atas ibu jari kiri.. maknanya otak kiri ko yang dominan..

    Kujie : tu la kak kan.. asyik² dok wat test otak je.. org pun dah bosan.. haha..

    R4Z0R : good 4 you.. :P

    Mohdhafifi : eh.. pesal pe tetibe tukaq nick ni..?? ingat sape la tadi…

    smaelz : haaa. kalau ko cuba tuka kedudukan jari ko tu.. ko akan rasa janggal.. cam ade yang x kena je.. betul x..??

    dendang : menarik bukan..?!?! sekarang ko dah tahu..

    kreuger : ok.. camne nak bagitau eh.. gini.. jari² belah kanan bro letakkan di belah jari² belah kiri… haaa.. lebih kurang gitu la.. pastu tgk sama ada ibu jari tu.. yang kanan dok atas belah kiri atau kiri dok atas belah yang kanan.. hehe…

    ecah : nak demo ke..?? huhuhuhu… cam gambar kat bawah ni..

    YAN^S : x betul eh.. BBC menipu la kalo gitu…

    ezo : hahaha.. ramai tol ber-kiri..

  18. ak kembali…hehe..huh…x paham ah entri nih..mls nak pk..penat~~

  19. aku pun jari kanan.. tapi b4 ni cam aku otak kiri. Tak leh duk diam tul otak aku ni. hahaha

  20. aimZz : Eh.. X paham ke..?? Haish.. Camne neh..??

    haaziq : kalau kau ubah kedudukan jari kau tu.. kau mesti rasa kekok atau janggal.. kan.. kan.. kan..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: