Micro-C Component Hunt..

11Oct08

● Kami ada assigment wat mini projek.. sesetengah component xda kat lab.. 

● Kami kena cari komponen sendiri.. 

● Lepas sembahyang Jumaat kitaorg gerak g Butterworth.. 

● Seperti biasa naik keta Incik Kimmy sebab dia je ada keta.. Haha..

● Berpandukan GPS yang ada pada phone Incik Hadi..

   


● Merujuk gambar dari kiri.. Gambar pertama adalah tempat untuk membeli pelbagai barang elektronik.. Dari LED, transistor, resistor, switch, board dan macam² lagi.. Kami ada beli header, sensor, motor, buzzer and ape lagi.. Aku lupa.. 

● Gambar tgh plak tempat yg sesuai untuk beli tools cam cutter, wire stripper toolbox dan macam² lagi.. Sebab disini banyak pilihan.. Kat sini aku ada beli cutter.. Incik Hadi ada beli pad static mende entah pastu test pen.. Ahaks.. 

● Gambar ketiga adalah tempat yg sesuai jika inginkan IC.. Di kedai inilah Incik Hadi dan Incik Kimmy mendapatkan IC yang depa nak..

● Dah puas hati.. Kami balik.. Lalala~~~

● Then on da way balik.. Singgah hentian Juru untuk solat Asar.. 

● Pastu makan kat MekDi Juru.. 

● Aku order Large McValue Meal Quarter Pounder + Spicy Fries + Large Coke + Oreo Berries McFlurry..


Wah.. Bergayanya dengan Ferari ku.. Ahaks..!! So.. d2z ada jeles..??

Advertisements


25 Responses to “Micro-C Component Hunt..”

  1. kuang3….kete cam same ngn aku…hohhohohohh

  2. haha..x jeles pon..aku ada keta evo..pastu aku bg membe kak aku bwk..bwk moto dh laa kat sini.. :p

    ps: aku nk pesan sensor..projek aku tu dia bg sensor canggih sgt..huk2..

  3. err nape ko punye keta sama ngan incik kimmy punye??ahaha

  4. 4 kuropii

    dr ferari..aq prefer evo!!!!!!hahahahahahahahaha~

  5. R4Z0R : Same ke..?? Ngiahahaha..!!

    d2z : Ohoo.. X jelez eh.. Aku bukan minat sangat keta2 neh.. saje je nk tunjuk act.. huahahaha… Sensor..?!! Mahal sungguh sensor ini.. Tsk3…

    aimZz : Same ke..?? Mana ada sama.. Ngiahahaha…

    Kuro : Lantak la.. Aku tetap nak carik satu mini cooper..!! huhuhu…

  6. siut je… suka ambil gambar mata tutup eh… tak pe…

  7. x pe la..klu korg bangga2 sgt ngan ferari tuh..ak ttp setia ngan kancil ku yg comel..muahaha

  8. tp aku mintak ja kat technician tu..mintak sensor 1..dia bg sensor yg detect metal..xbest aa..aku nk sensor cahaya..

  9. fuh…bergambar ngan keta ferrari tuh..aku pernah amik gambar ngan keta porsche time form 2 dulu…giler perasan best cam keta sendiri…gaya posing pon xleh blah…hehe

  10. YAN^S : eh.. betul pe.. huahahahahhaa

    aimZz : alaaaa… ape salahnye sekali sekala nak berangan.. huhuhuhu…

    d2z : yg detect metal..?? nak light sensor ke.. wat projek ape neh..?? light sensor xkan xde kat lab kot.. huhuhuhu

    Life4Hire : pergh.. tu la kan.. berangan nak naik keta tu.. wahaaha.. aku x sempat nak posing eh.. hahahaha..

  11. nikillas… muahahah.. aku rase dah nampak dekat
    dalam spuluh org dok bergaya kat kereta yang same hari ni… ekekeke
    tapi ape ape pon… jeles gak… tak bleh beli… janji dapat tangkap gambar pon jadik la
    bile laaa aku nak dapat tangkap gambar kat skyline nih… minat giler kat skyline gtr~

    Kreuger®

  12. perluke mencapub dgn kereta usang ituew? *nada jeless

  13. ye laa..berangan laa..org ckp impian mula dari angan2..hiks

  14. hahaha pelik tul kenapa org minat gila ngan kereta

  15. nikillas…knp b4 ni kamu sker amik pic dongak2 dr sudut bwh..hoho sdgkan pndangan dr dpn..sgtlaa ngeee!hiks!ehey…dlm pic 2 ada incik hadi ke?errr yg mane 1 orgnye…kekeke ;P

  16. boleh plak send komen.. jenuh aku try… tapi dah terlupe dah nak tulis ape.. ni yang aku teringat ar: Hadi tanye smalam apesal korang xjumpe aku.. mane ar nak jumpe weh.. aku g juru lepas magrib.. korang g tym asar.. aku g pizza hut and then subway.. ko g McD.. hehe. ehem. aku penah nek ferarri.. lalala

  17. hehehe…welll kalo duit aku 500’000 quilts nk gak aku angkat enzo sejibik xkan nk angkat evo…mmg aku minat evo..tp tu kalo da simpan duit tp asyik berlubang je pants yg aku pkai….huahuhaauuahuah….

  18. kreuger : itu la kan.. apesal ramai pulak yang bergambar denga keta yg sama neh.. Huahahaha.. Skyline gtr..?? aku x tahu keta apekebenda tu.. Aku bukan reti sangat pasal keta2 neh.. huhuhuhu….

    anysz : huahahaa.. jeleskah kamu.. huahahaha… site ko xleh nak masuk lagi ke ah.. tsk3..

    YAN^S : Hauahahaa.. aku pelik betul kenape ko minat giler ngan gadgets..

    cik gayah : Dah terhabit gitu.. Aku pun x perasan yang aku suka amik gambar gitu.. ngiahahaha.. wah.. engko.. cam tyra banks pulak kan.. komen2 org amik gambar pose camne.. ngehehehe… hadi..??!! hahaha.. carik la sendiri…

    bluecrystaldude : eh boleh main test2 plak die.. nak test.. minggu depan minggu test sedunia.. huahahaha… Haaa.. ko g time yang berbeza.. agak sukar untuk berjumpa.. heleh.. kalo jumpe pun semua buat muka segan2.. ngiahaahhaa…

    R4Z0R : haa.. kenape poket ko berlubang..?? tsk3.. camne leh selalu sangat berlubang ni.. (lubang.. lubang.. lubang.. gali lubang.. hai lubang digali.. hai gali lubang.. untuk menutup lubang… – lagu saleh yaakob )

  19. aku hengatkan ko masuk treasure hunt ke apa tadi. haha ! :)

  20. errkkk…si hadi 2 kan..xmo ngaku mane satu dia…sume pic dia,dia kata bokan dia..fenin2…
    ngee aku mmg sker komen ko posing…i likeee~~ ;P

  21. KNizam : mmg ala2 treasure hunt la.. huahaha.. bukan ape.. kitaorang bertungkus lumus mencari tempat tu.. takut sesat… huhuhu

    cik gayah : hehahu.. aiseh.. x kan x tahu mana satu dia kot.. ko teka la sendiri.. dah banyak dah pic dia dalam blog neh.. hehehe.. aiseh.. pada pendapat kamu..?? aku leh jadik model x..?? ngiahahhahahaa..!!!

  22. mslhnye kamu 2 amik pic dia dr posisi tepi2…so bila kamu amik dr posisi dpn..aku jd blur dah..hohoo~~ muahahah teringin gak ye kamu mau jd model…hmmm boleh3x…model dagu runcing…model minyak dagu…muahahaha!! ;P jgn mare sally~~

  23. lubang la sally …poket aku selalu ja berlubang…ape yg ppt aku wt…tulun2…nk bli enzo nih…rotfl..

  24. 25 dean

    nk tanya…..sensor pa leh detect kelajuan….


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: