Selepas 9 bulan..

10Oct08

Selepas 9 bulan.. Akhirnya.. Aku mendapat Pagerank 3.. Huhuu.. Aku x lah semantap blogger² lain.. Dua tiga bulan je dah dapat Pagerank 3.. 4.. Tapi.. Apakah pagerank ini..??

Banyak difinisi bagi page pagerank ni.. Antaranya ialah..

Formula developed by Google to determine a web pages “inbound link ranking” Often referred to as “PR” value. – www.seoadult.com/seo_glossary.php

 

A numeric value that represents how popular a web page is based on Google’s link analysis calculations. … – www.simply.com.au/glossary.php

 

A proprietary measurement of Google’s proprietary ordering of pages in its Web index. PageRank is the most intense point of focus, speculation, observation, and desire in the Webmaster and optimization communities. … – www.maxdirectory.eu/news/SEO-Terms-n10.html

 

Korang leh tahu banyak lagi info mengenai pagerank kat link wikipedia ni.. Dan kalau korang nak check pagerank korang, boleh click link ni..

~ 9 bulan.. Kalau org mengandung.. Dah dapat anak dah neh.. Huhuhu..

Advertisements


17 Responses to “Selepas 9 bulan..”

  1. Isk, segannya rasa nak guna pagerank ni. Kalau aku adalah sueannajoe, mahu juga aku pakai. :D tapi bagus juga kan kalau ada. Boleh la tahu kita ni popular ke idak.

  2. hoho.. yg penting hits aku dah melebih ko.. wahahaa. tp PR aku baru 2… bole up skit nih.. trafik aku jatuh plak lepas PR naik.. apsal eh..?

  3. aku pr 0 = pr0 = pro = pro blogger..
    mmg rock ah~ haha

  4. Aku sudah link kamu!

  5. muahaha… 9 bulan… respect…
    aku setahun lebih membuat blog secara
    merapu merepek… baru le bebaru ni mencecah ke PR3.
    kalau tak… tadek tersenarai langsung… aiyark..
    ape ape pon.. bukan rank yang aku kejar… cume nak
    tengok sejauh mane pancapaian aku dalam menjadi penulis tak bertauliah ni
    huhuhu~

    ok geng… adios

    Kreuger®

  6. mmmm tibe2 ak trase bangga jap..walaupon pr ak x le lawan sally nye blog..tp ak nye better than d2z..muahaha..

  7. Fishball : Ayyark.. Nak segan pe nye.. Rilek la.. x yah segan2.. huhuhuhu.. nak tahu tahap mana kite nye page je.. BTW.. Terima kasih kerana menglinkkan aku…

    smaelz : Haaaaaaaa.. sape mantap sekarang.. ko brape bulan je.. dah dapat hits tinggi giler dari aku… walaupun pagerank x sampai 3 sekarang.. esok lusa masuk la pagerank 3 tu.. alaaaaa.. ko terer ma tarik pelanggan..

    d2z : Ilek2.. sampai masanya nanti.. ko PR10..!! HOhohohohohoho…

    Kreuger : 9 bulan.. lama gak nak boleh PR3.. Dulu nak naik susah giler.. X ramai pun masuk blog ni.. x pemes pun.. dulu² org x tahu pun blog tu mende.. Wah.. start blogging kat friendster.. pastu kat blogspot.. then wordpress.. hahaha… tapi kat wordpress ni la yang melekat di hati… dan kekal sampai sekarang…

    aimZz : Heh.. bangga ke..??! aku bangga gak ngan ko.. dulu aku selalu je usha blog ko as silent reader.. Tahu pun sebab ada link kat d2z nye blog.. Huhuhuhu..Tapi ko dah mantap sekarang.. Hombak kat engko..!!! Wooot wooot..!!!

  8. mende nih…???
    hehhee…(saje wt2 xtw)…

  9. tp aku suka blog aku..x kisah la pr0, pr1, pr2..yg penting aku dpt kenal rakan2 bloggers..klau x blog, xknal laa sally yg hot, aimzz yg ada kereta sewa(yg nih x blog pon tau) ect~

  10. aku pon PR2 jugak..sedih nyer..bila la nak naik PR aku ni…tp aku bukan kisah sangat psl PR…so apsal aku nak kecoh2 kat sini ? hahhahahhaha

  11. waa…dh 3 ek ko..
    aku br pr2..
    ntah bile nk pr18..
    ade ke?
    hahaha

  12. aku xingat plak aku dah bape bulan blog baru dapat pagerank 3 (ehem ehem.. haha), tapi yg pasti smp skrg no 3 jek tak gerak2 lagi.. ish2..

  13. 13 kuropii

    sally…aq br masuk 4 bulan…tp rank aq same ngan ko…3/10…maknenye aq lg hebat dr ko la ek
    wahahahahaahahahahahahahahahahahahahahaha

  14. R4Z0R : entah.. Apekebenda entah..

    d2z : betul tu.. tanpa blog ini.. tidaklah aku mengenal dirimu.. Ohohohoho…

    Life4Hire : Ehehehe.. nanti ko akan sampai PR10.. Jgn risau.. Ko kan pro-blogger…

    ezo : haha.. 18PL ada la.. Huahahahhaaha..

    Bluecrstaldude : Hahaha.. Ko lain la.. tgk la traffic hits ko brape.. mencanak giler..!!

    kuro : Hahaha.. Tahniah3.. Terernye engko.. Entah sape la tok guru ko tu ye.. Kuang3…

  15. 15 kuropii

    aaarrghhh….ciss…terlupe lak sape tok guru aq..
    ;lalalalalalalla~
    aq lg hebat dr tok guru~~
    *bangge diri jap~

  16. PR .. pada aku tak berapa penting, as long kita boleh generate duit online.. tu yang lagi penting / dapat kepuasan tahap cipan dalam blogging :P

  17. Hey! Ich habe gerade eine tolle Seite mit Gutscheincodes gefunden! Hier gibt es sogar einen 3Suisses Rabatt Gutscheincode! Schauts Euch mal bei an!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: