Edisi Aidilfitri Siri 2

06Oct08

Ini adalah sambungan kepada entry sebelumnya.. Kalau anda terlepas entry sebelum ini.. Boleh lihatnya di sini..

Raya Keempat

Yang sebenarnya, aku sepatutnya dah naik bas pada pagi hari raya ke-tiga.. Di sebabkan Kak Long aku pun xda tiket nak balik Penang, maka Papa aku pun dengan rela hati nak menghantar aku ngan akak aku tu mai Penang neh.. So.. Raya Keempat kami di Penang..!!

 

Bertolak dari rumah pukul 7.00 pagi menaiki Isuzu D-Max Papa aku tu le.. Sebabnya bertolak pepagi..?? Melarikan diri dari Ke-JEM-an jalan.. Tu pun dah banyak kereta atas jalan.. Dalam kenderaan itu adanya aku, Papa aku, Kak Long aku adik aku dan juga jiran aku merangkap kawan baik adik aku.. Then.. Sampai Penang kol 11.30 pagi.. Ngiahahaha.. Laju ke..?? Papa aku bawak kereta mmg laju.. 

  

Then nak check in kat Hotel Seri Malaysia.. Ahaks.. Kena book dulu.. Sebabnye.. Ramai orang.. Boleh masuk balik kol 3.00 ptg.. So.. xkan nak tercegat depan hotel tu plak kan.. Kami pun pi la Queensbay Mall.. Adik aku nak yo yo ooo nak tgk citer KAMI the Movie.. Pas beli tiket.. Kami pi pekena Nasi Beriyani Ayam Tandori kat Restoran KAPITAN.. Gambar..??!! Aku lupa nak snap.. Kikiki.. Pastu baru tgk citer KAMI..!! Ahaks.. Sape layan KAMI the Series pasti syok tgk KAMI the Movie.. Spoiler..??!! Ada satu watak MATI..!!! Siapakah.??!! Tgk la sendiri..

   

Lepas tgk KAMI.. Pi balik Hotel Seri Malaysia.. Rilek².. Malamnye.. Kami pergi ke Persiaran Gurney.. Ahaks.. Saje jalan² ke sana.. Kak Chan ngan abg ipar aku yang dok kat Penang lead the way.. Ngiahaha.. Tapi di sebabkan Gurney ramai manusia dan tiada tempat nak parking, so kami pergi ke Padang Kota.. Pi pekena Pesembor, Air Kelapa ngan Sotong Kang Kung.. Wah.. Best.. Naik balik berat aku.. Pas makan².. Kami balik ke bilik.. Tidur..

  

Raya Kelima

Pagi² nya, kami pergi beraya rumah Kak Chah aku.. Lepas je beraya.. Aku ambil motor yang aku tinggal seminggu kat umah dia tu.. Merempit la aku pulang ke campus.. Pergh.. Pedih mata aku.. Panas seh.. Plaza tol Juru sungguh sesak dengan kereta.. Pergh.. Sampai Uni kol 1.00 ptg.. 

Xda mood lagi nak start belajar.. Hari Isnin dah  start kelas dah.. Hadeih.. Malas tol.. Cuci² meja yang dok berdebu.. Bilik dah bersawangness.. Pergh.. Baru seminggu..

~ Rindu kat umah aku

~~ Banyak citer terpaksa aku cut scene.. Sebabnye..?? Aku malas.. Ngiahahaha…

Advertisements


16 Responses to “Edisi Aidilfitri Siri 2”

  1. huhu.. standard la kalu pas cuti xder mood blaja.. aku pon xder mood nak keje.. momentum dah xder..

  2. 2 d2z

    haha..ari nih (isnin) kelas kul 8..byangkan laa susahnya nk p kelas tu~ huk3..

  3. oooo…. pesembok satu!

  4. jangan kata blaja..pegi kije pon malas…kalau ko pegi kuliah…ko malas..ko leh tido..tp nak gi kije..mana bleh tido beb..hehe..

    boleh tahan gak laju ayah ko bawak keta…bawak laju xper…asalkan cermat dan selamat ! jangan laju membabi buta cukup !

  5. wow…1 famili tuh p tgk kami..hikhik…ak p ngan mmbe ja..tp layan je cite tuh..best gile siot..harap2 kami the movie II nnt(klu ada) watak yg mati tu idop balik..ngeh2

  6. sungguh menghjau rerumput depan rumah
    sama macam rumah aku kat kota kinabalu dulu. hehe :)

  7. smaelz : mood belaja masih xde neh.. Huhuh.. Tapi tugasan berlambak gak neh.. Camne neh.. huhuhu…

    d2z : Aku kelas kol 10..!! Huahaha.. Kalo kelas kol 8 hari ni.. Gerenti escape punye laaa…

    Kujie : Best gak r pesemboq tu.. Sedap.. Lazat.. Tapi……..

    Life4Hire : Haha.. Ada gak r tersengguk² time kelas tadi.. Bapak aku bawak keta laju².. Tapi kalo laju sangat atau x sedap hati aku sound je.. Huhuhu.. Sound beradab ye..

    aimZz : Wahaha.. Satu famili hangkut pi tgk citer KAMI.. Ade ke KAMI 2..?? Hurm.. Mungkin the Series je kot.. Entah.. Tgh nak mencarik soundtrack filem tu.. hehe..

    KNizam : Menghijaukah..?? Depan rumah aku tu ada padang.. Budak² leh main bola lagi depan umah.. Sekarang susah nak dapat tanah camtu.. Tu rumah company.. Bukan rumah sendiri.. Huhuhu..

  8. ngiahahah slamat kembali study balek~
    gumbira aku psl sblm ni sumorang cuti raya padahal aku tak cuti pun
    BUAHAHAHAHAHAHA :P

  9. sutun kangkung????i likeee…waaaaaa~~~ adeyh…nikillas tgh mam…pun menten toottt gak….wakakaka….

  10. wallawei… nko pon sedondon laa dengan
    encik K.Nizam kan??? Pakai bubuh selambak-lambak gambar
    dalam blog… kesian aku pengguna internet yang semput siput ni
    huhuhhu~ ape-ape je la… banyak ke nko kasik duit raye kat anak buah???
    atau nko yang mengepow duit raye…miahahahah~

    Kreuger®

  11. menghitung hari biler ar nak balik umah lagi.. huhuuu

  12. Adila : Selamat semua.. Ape pasal x cuti plak..?? Kenapekah..??

    Cik Gayah : Hahaha.. tu gambar akak aku tgh ambik time aku dok tgh sengsara makan ketam yang keras.. Saket gigi aku.. Huhuhu..

    Kreuger : Sedondon ngan Incik K.Nizam ke..?? Mane de.. Dia dalam 1 hari berduyun² post yang masuk.. Aku.. Sehari satu jer.. Huhuhu.. Kenapekah internet bro slow..?? Bukan guna tenet office ke..?? Akulah pengepaw duit raye.. Eh.. Marah dak ansz kang amik title dia.. Hahahaha…

    bluecrystaldude : Heeeeeeeh… Tunggu sebulan lagi la ye.. Baru kita balik beramai².. Adeih.. Agak² kena tinggal sorg² lagi ke kat bilik..?? Haha..

  13. sama lah, @pp pun salah setting kamera, pulak tu, gambar2 raya 1 nd ke2, terdelete.. Wuuuuuuaaaahhh…

  14. a.p.p : Tu la akan kan.. dok tgh kalut² tetibe tgk salah seting kamera.. hahaha.. camne leh terdelete plak neh.. tsk3.. sedehnye…

  15. habes da cuti aku….
    huhuhuhuh……………

  16. Humbleandmodest : Haha.. Dah habes dah eh.. Mari kita start pulun balik..!!!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: