Sahurku Di McD..

13Sep08

Tgk pada tajuk pun korang dah tahu ape yang aku nak citer kat sini kan… So.. Lepas je Kimmy balik daripada mic test untuk Pertandingan Nasyid antara IPT esok.. Kami (aku, Hadi, Sapik & Kimmy) cadang nak pergi sahur kat McD.. Jam dah pukul 1.00 pg.. Kepala aku pening dan aku dah rasa mengantuk. Katil plak seolah² memanggil² nama aku.. Letak kepala atas bantal gerenti lena.. Si kuro plak dok nak pesan².. Haha.. Sori~~~~~ Aku pi landing atas katil kejap…

Dan tiba²..!! ( saspen la pulak kan ).. Sapik tgk kat aku masa aku tgh baring atas katil.. “Kimmy ajak pergi MekDi..” Aku pun bangkit dari katil.. Tgk² YM offline.. Then terima BUZZ!! demi BUZZ!! dari Kimmy.. “JOM..!! MEKDI..!!” Ape lagi.. Kami bergerak dari kampus ke McD Juru dalam pukul 2.00 pagi.. On da way.. Tgk bulan nak hampir purnama kat langit.. Lawanye.. Ok.. Sampai je kat McD Juru.. Seperti biasa masing² pikir nak makan ape.. Pening kepala nak pilih.. Last² aku pilih…

  • Big N’ Tasty Large Value Meal + 1 Large Coke + Spicy McShake Fries
  • Oreo Berries McFlurry 

Itu je la.. Bukan banyak sangat pun.. Takut naik balik berat.. The New Burger Big N’ Tasty banyak sayur dan dia nyer taste x berapa nak sedap sangat.. Spicy McShake Fries.. Boleh tahan gak rasanya.. Tapi garam banyak seh.. (Naik balik la BP aku).. The New Oreo Berries McFlurry mmg best..!!

Makan².. Borak².. Kol 3.00 pagi blah dari McD Juru.. Balik kampus.. On da way nak masuk bilik.. Dgr dak² IPT lain x abes lagi dok prektis nasyid.. Depa x letih ke prektis dari tadi..?? 

BTW.. Nak wish ALL THE BEST kat Kimmy and The Gang untuk pertandingan nasyid esok mewakili USM…!! Our Barney Steinsen masuk nasyid tuuuu… Hahaha… Nanti kami pergi bagi sokongan.. (I Wish)

Till then.. CHERIOO….

~ Kalau sahur kat mekdi.. Balik bilik mesti minum air byk².. Kalo x.. Time puasa besok dehidrate.. Dahaga giler²..

Advertisements


22 Responses to “Sahurku Di McD..”

  1. adoi…smpai sahur kt mekdi tuh..erk..teringin nak mamam mekdi la plak..my faveret tuh..hiks..jeles2..

  2. nak gak sahur kat mcD….hmmmmm bile ek? esok la..

  3. geram aku..tgk status ang pg td apa tah..tp ada tulis mekdi/mcd or apa2 laaa yg melambangkan mcD..so pg ini, aku p laa sorg2 mkn dkat naseer mamak depan nih..wahaha

  4. aimZz : jangan jeles naa.. Hahaha.. Ku tahu mekdi adalah makanan feveret mu berdasarkan tag yang kamu buat itu.. hohohohohho…

    Life4Hire : Jom.. Ramai² sahur kat mekdi.. Ngehehehe…

    d2z : Haha.. Kesiannye.. Sahur kat mamak aje kamu.. OK pe.. aku tetiap hari sahur roti ngan susu je.. Hehe..

    ~~ Haaa.. Ku ingin letak link Life4Hire dan AimZz di Blogroll ku..!! Wuhuuu…

  5. woh.. pi mekdi Juru… lama dah x pi sana.. wohohohoho…. pasni sahur la di KFC 24 jam…

  6. hahahaha…. lawak giler entri..
    tapi aku semalam berbukak puasa dengan bakal mak mertua.
    aiyark… nabis baik laa die tak mintak bukan bukan bulan poser ni.. ekeke
    stakat makan satey kajang tuh, alah stended ar kan… kire sponser ship la tuh~

    USM cos apa Nikillas? hang tak pernah cerita pown? ataupon hand ada cerita tapi aku yang tak terbaca kot… maklum laa aku ni bukan ingat sangat.

    Ok take care… so bukak puasa hari ni pon makan mC-D ladi ke???? Kekekeke….
    Makan tak ajak pon aku ek… sok ok silakan…

    Aku nak memulakan tugas sekarang. Report pon banyak nak kene prepare untuk hari Isnin ni. So kijer hari ni tak boleh nak main internet sangat… orait. All the best.

    Kreuger®

  7. wahh…blog ak da masuk kt cni laa..hiks..ermmm perbetul cket…nama saye aimZz..bukan AimZz..huhu..niway..hx a lot laa..da letak kt blogroll tu..ok da..harap2 mlambung laa hit blog ak..hiks..thx nikillas…

  8. smaelz83 : haha.. hang pergi la McD lain pulak ye.. hehehehe.. KFC….??!! kami nak berbuka puasa di KFC..!! muahahahaha… best… pastu pizza.. pastu kenny rogers… pastu sushi king.. pastu soel garden… pastu bla bla bla… bla bla bla……………

    Sir Kreuger : Wahahahaa.. Leh plak bro kate lawak.. Esh3.. Waaah.. Buka pose ngan bakal mak mertua tu.. Mesti malu² seh.. Kontrol macho la tu.. Hahaha.. Makan sate Kajang tuuuuu…. USM..??!! Yup.. Skarang study kat USM in Electronic Engineering.. Dalam about me pun ade maaaa…. Ok le.. Slamat bertugas.. Jgn lama² sangat dalam bilik server tu ye.. Hahaha..

    aimZz : Wah.. Gembiranya kamu.. Hahaha.. Dah edit dah… Nanti pemes la kamu ye.. Hehehe..

  9. 9 kuropii

    kejam kejam kejam kejam kejam kejam kejam kejam!!!!

  10. hahahaa kan dah ckp kuro kitorang nak balas dendam…(kau keluar tak ajak kitorang boleh pulak…) tak caya….hah padan muka kau

  11. x sabo nak mlantak mekdi..ari ni ak kuar dari usm!!!hahaha…mekdi tunggu aku!!!!!

  12. oit naim..x ajak aku pon..wakakaka..btul gak ckp smaelz tu..p kfc lak aa pasnih..huahua~

  13. kuro : aku mmg kejamz… muahahahahahaha… (gelak evil)

    YAN^S : haha.. btl gak kan.. dia selalu kuar x ajak kita kan.. hambik ko.. masak nasik x mo share sangat.. hahaha…

    aimZz : ptg ni jgn lupa pergi mekdi..!! ada keta sendirik kan.. haha.. keluarlah dikau dari usm ini..

    d2z : jom kita pekena KFC plak…!! hahaha….

    ~~ mati aku.. naik balik la berat aku kalo gini…

  14. 14 daie

    wah2, best nye dia..rindu nye aku kt mcd juru..tmp feberet 1 ms dl…muahhaha

  15. sangat menyelerakan bila ngk gambar di atas di kala aku sedang berpuasa ni. owh! nafsu2

  16. kat mcd skang aku suka McFlurry.. semua jenis aku suka.. =)

    burger, chicken mcdeluxe.. lamanya x buka kat mcd.. sahur x pernah..

  17. aku rasa hari nih nk sahur kat kfc aa..kat parit buka 24jam kah?

  18. best ke sahur kat tempat cengginie..
    baek sahur kat tmpt cenggituee..*matila tapaham kan

  19. 19 kuropii

    anysz mepek
    heleh…
    sebenarnye…aq pon g mcd!!!
    muahahahahaha~
    mlm b4 tuh
    x heran~~
    eleh ko sanggup ke nk mkn mende aq masak…kate rupe pelik…
    harharhar~

  20. daie : haha.. mmg la best.. tapi kamu sudah grad.. cari le mcd tempat lain la pulak ye.. jadikan tempat itu tempat feveret yang baru pula.. hehe..

    aeropama : haha.. kawal nafsu makan mu itu.. aku xleh tahan bila tgk ABC pada bulan² posa neh… owh.. tergugat.. tergugat…

    mohdismail : mcflurry mmg best.. x kire la yang corneto atau oreo.. ak bantai semua.. haha.. sedap seh.. aku dah 2 kali pengalaman sahur di mcd.. tapi buka x pernah..

    d2z : haha.. aku x pasti la pulak kat ‘situ’ buka 24 jam ke tak.. sebab x pernah lagi pun pergi pepagi kat sana.. sile².. mana tahu buka kan.. aku rasa macam nak makan garden salad la pulak.. hurm…

    anysz : haha.. kalau dok kat kampus mmg la terasa nak makan macam².. even air masak pun nampak sedap je.. hahaha.. nanti bile dah masuk uni nanti.. boleh la rasa nikmat makan kat tempat cengginie.. haha..

  21. kuro : haha.. betul gak tu.. aku pun takut nak makan ape yang ko masak.. hohohohoho… seram seh…

  22. aiyak..
    sahur di mekdi jgk..
    seb baik aku x p amik burger yg ko order tu..

    dabel cheesburger totap monjadi pojaan hatiku..
    :D


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: