Must Watch TV Series..

13Sep08

Korang pun tahu aku ni hantu TV Series dan sekarang pula banyak TV series yang telah buat comeback.. Maklumlah kan writers strike dah pun habis dah beberapa bulan lalu kan.. So.. Kali ini aku nak listkan beberapa must watch tv series yang mesti ditonton.. Kalau korang x tgk salah satu daripada tv series ni.. Baik terjun lombong.. hahahaha… (kejamz seh)

HOUSE M.D. –  Ok.. This medical drama dah on air lebih kurang 4 tahun. Baru sahaja menamatkan season ke-4 pada 19 May 2008..  Pada sesiapa yang tidak tahu mengenai siri ini.. House merupakan seorang doktor yang agak sengal² yang cuba menyelesaikan the mystery of medicine bersama dgn 3 anak buah nye.. Season ke-5 akan mula on air pada 15 September 2008.. Hah..!! Minggu depan.. Downloader..!! Get Ready..!!

PRISON BREAK – Of coz semua ni semua org minat kan.. Tapi aku x layan citer ni.. Entah kenapa aku cuba layan tapi x melekat.. Haha.. Citer dah on air sejak 29 August 2005. Citer ni pasal 2 orang adik beradik yang bermain² dekat penjara je.. Flow story ni aku x tahu sangat.. Latest season citer ni telah pun on air pada 1 September 2008, 2 episode back-to-back.. Season 4 katanya akan ada 22 episod.. Tapi x tahu la kan..

GREY’S ANATOMY – My feveret all time tv series.. Citer ni pasal Meredith Grey sebagai surgical intern di Seattle Greace Hospital.. Citer ni aku sronok tgk sebab dia agak kelakar & citer ni involve with medical² term.. Haha.. Citer ni pasal pergolakan hidup sebagai intern kat hospital.. Macam House gak r.. Citer ni dah nak masuk season 5 pada 22 September 2008 ni.. Ahaks.. X sabo aku nak nunggu eh..

GOSSIP GIRL – Citer ni sebenarnya berdasarkan popular novel series daripada Cecily von Ziegesar. Citer pasal kehidupan remaja a.k.a anak² org yang banyak harta di New York City.. Citer ni ada narrator yang yang dikenali sebagai Gossip Girl (voice by Kristen Bell) yang mempunyai blog mengenai kehidupan Upper East Siders yang amat menyeronokkan.. Best quotes – “You know you love me.. X.O.X.O.. Gossip Girl.. “

LOST – Ok.. Citer ni agak pelik sikit.. Kalau korang ikut siri ini dari season 1 mmg agak putar belit. Citer ni pasal kapal terbang (aku lupa nama kapal terbang tu.. Oceanic brape dah) yang dalam penerbangan dari Sydney, Australia ke Los Angeles.. Biasa la kan.. Kapal terbang terhempas.. Diorang stranded kat pulau mistik yang penuh dengan misteri.. Next season, (season 5) akan on air pada awal January 2009.. Lambat lagi laaaa….

HEROES – Heroes ni pasal segolongan manusia yang mempunyai super power.. Citer arahan Tim Kring ni akan on air for the latest season pada 22 September 2008.. Aku malas nak cakap banyak pasal citer ni sebab aku pun dah post pasal citer ni kan.. Sape yang termiss, sila klik kat sini.. 

DESPERATE HOUSEWIFE – It’s getting hot in here.. You really like me.. Haha… Citer pasal “makcik²” di Wasterila Lane yang mempunyai pergolakan dan hidup.. Ada yang berebut laki.. Ada yang mempunyai masalah keluarga.. Masalah ngan perkahwinan diorang.. Masalah ngan anak².. Citer ni best gak kalo tgk.. Next season primiere on 28 September 2008..

UGLY BETTY – Hey Betty you are beautiful~~~ Seronok pulak dengar lagu dari mika kat Starworld.. Sape pernah tgk citer amerika latin Uso Betty La Fea.. Haa.. Citer ni berdasarkan daripada citer tu la.. Suka tgk citer ni sebab kita boleh tgk sceneray yang mmg colourfull.. Mmg penuh dgr kaler².. Sape yang giler fesyen mmg akan tertarik dengan citer ni.. Next season primiere on 25 September 2008..

Ok la ye.. Penat dah aku nak menaip ni.. Bulan September ni banyak pulak season primiere.. Pastu banyak pulak series baru yang keluar menggantikan series yang dah habis.. Downloader.. Seperti biasa.. Jalankan tugas anda.. Aku nak sedut dari korang.. Hahaha…

~ Dalam banyak² series.. Series mane yang korang minat..?? 

Advertisements


27 Responses to “Must Watch TV Series..”

  1. huuwwwaa:)
    first commenter..
    i am totally passion to gossip girl..
    and seriously addicted to heroes..
    cannot miss both of it..

  2. i’m addicted 2 prison break n heroes jek..gossip girl tu bole laa layan..hiks..lain2 tu..mls ah nak layan..coz x larat nak folo season2 yg lepas2…byk sgt dah..huhuhu..layan cite mlayu pon besh..huhu

  3. aku tgk prison break & gossip girl ja..haha..survivor x kluar lg..klau x, mmg 3 tu ja laa aku tgk..

  4. Aku lyn XOXO, PB dan Heroes ja.. sebabnya:

    XOXO – suka tgk telatah diorang
    PB – suka tgk hbgn Michael dan Sarah
    Heroes – sbb ada Hayden Pandainaiktree…

    HOHO…

  5. house dah nak abis ek…boring la plak lepas ni..tinggal heroes je la..
    desperate housewives pun dah abis kan

  6. 6 kuropii

    aq tgk gg complete,house sket2,lost season 1 je pastuh aq dh buhsan
    hahahahaha~

  7. hehehehe jgn post je sally share ahhhh

  8. 8 mrozaidi

    Aku Harap Dapat Tgk Heroes. Dah lama tak tgk…

  9. chepsmore : dia ni mmg seronok jadi 1st komentar.. g.girl n heroes eh.. haha.. aku pun addicted jugak ngan 2 tu..

    aimZz : citer melayu pun best.. tapi tgk r citer ape.. kalo citer cam intan asmara tu aku layan r.. tapi citer melayu kalo x tgk awal² cerita mmg x tgk r.. skarang tgh layan tain 3t lak.. haha..

    d2z : survivor gabon akan kuar nanti.. tunggu je la.. haha.. skarang ni fever american next top model cycle 11 plak.. haha..

    smaelz83 : hang x yah cakap r.. mmg addicted giler² ngan g.girl neh.. Haha.. Hayden Pandainaiktree eh.. Hahaha…

  10. zamz : house dah nak abes ke..?? x lagi kot.. tapi season 5 akan kuar nanti.. house serba salah ngan wilson sebab amber mati kan dalan finale season 4 lepas.. hurmm..

    kuro : lost memula dulu aku kata citer natang ape la ni.. pastu lama² stuck plak.. skarang makin pening plak citer dia.. adoh.. adakah mereka akan kembali ke pulau itu..?? huhuhuhu…

    YAN^S : aku share pe… ko je x share..

    mr rozaidi : Heroes akan kembali pada 22 september ini.. tungguuuu….

  11. ermmm tain 3t??best gakz..mmg laa ak plih2 gak layan cite mlayu..x sume yg ak share kt web ak sana..ak tgk..hiks..err try tgk kekasihku seru n frontpage..layang gile ah tgk cite tu..best..thumbs up to khabir bakhtiar-the director..haha

  12. aimZz : eh.. ada share ke citer FRONTPAGE tu..?? sebab aku tgk dalam paper the star selalu je ada citer pasal FRONTPAGE ni.. cam best je.. citer pasal reporter kan.. hurm…

  13. aku layan prison break, heroes, lost dan desperate surirumah tangga je.
    yang lain kekadang je folo…
    :D

  14. wahhh..suma wada tgk xcept l0st ngn her0es…huahuahuahau…
    x.0.x.0 gosiip girl~
    ..ops!!bulan p0sa..abeh pahala cheq..kwang3^^~

  15. yezza…ad je frontpage…baru ep 1…mlm ni msk ep 2..err yup..cite psl repoter..best gile…

  16. aku malas nak share…. laptop jadi lembab

  17. korang…
    rindu aku??
    :(

  18. aku suka prison break ngan gilmore girls. hehe :)

  19. ezo : oooo.. peminat PB gak neh… Desperate surirumah he.. tang mana hang suka tgk tu..?? hahaa…

    aimZz : frontpage.. khabir bakhtiar nye citer.. nampak cam best gak.. hurm.. nanti nak tgk ah..

    YAN^S : ko x share pun aku tgk same je berat lappy ko tu…

    chepsmore : rindu..???!!! kenapakah..???!!

    KNizam : haha.. bro layan gak gilmore girl…??? citer anak beranak cakap cepat.. hahaha… suka r citer tu..

  20. Americas Next top model kena tgk gaks. Wakakaka

  21. Abah : of coz la kan.. skarang dah cycle 11 dah.. wah.. sape ade donlod neh..?? nak sedut.. nguah3…

  22. sume citer kat atas 2 akan layan kecuali gossip gurl, lost and ugly betty..
    haha…dr.House memg giler..memg layan..amber dah mati..sian la plak…
    p.Break aku dah tgk smpai episod 3 untk season baru ni, kali ni diaorg sume nk hapuskn company..aku suke p.Break..maybe sb ada scofield kot..tp season ni scofield sakit…
    weh, best sgt ke gossip gurl?
    aku xsuke gossip2 ni..lgpun aku xbyk harta mcm derang… ( tsk2..) sedih ni…
    ko pernah tgk dexter? psych? burn notice?bones?
    sume citer2 ni lg layan weh..

  23. callister : dexter..?? citer pasal polis yang suka bunuh2 org tu eh.. haha.. ada gak tgk 2 3 episod.. psych.. citer pasal homosid jugak.. adeih.. burn notice..??!! x pernah tgk.. BONES.!! of coz ada tgk.. tapi x fully follow.. me lebih suka tgk CSI.. all the 3 CSI… hehehehe…

  24. btl la 2..aku suke cite yg psycho sebenarnya..
    burn notice sedap cite die..
    ko g cr kat eztv.net…
    weh jwp la soklan aku..
    best ke gossip gurl?
    pasa aku c.s.i dah memg pelik la skang..
    aku layan smpai 3rd season je…
    pas2 dah xleh layan dah…

  25. tang mana yang aku suke tgk?
    tang makcik2 yg seksi dan gedik2 itu la..
    hahahaha..

    tp mmg besh pun cite surirumah terdesak ni..
    sume desperate gile dan ada secret masing2 yg perlu dicover..
    sekali kantoi habis la..
    huhuhu

  26. callister : Hurm.. Burn Notice eh.. Sebab x pernah dengar pun citer tu.. Psych dulu ada gak tgk sebab dia ada kuar kat StarWorld.. CSI mmg agak pelik r skrang.. Tapi layanz…

    ez : makcik² yang seksi dan tergedik².. tu r.. setiap org kat Westeria Lane tu mesti ada their own secret.. Sekali kantoi, semua org pasti akan tahu.. Pastu setiap sesiapa yg pindah kat situ, mesti akan pindah keluar balik dari situ.. Ngohohoo..

  27. I go for Ugly Betty and Grey’s Anatomy.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: