Google Chrome

03Sep08

Dah 3 hari nampaknya kita di dalam bulam ramadhan ni.. Macam mana dgn korang nye puasa..?? Masih berjalan lancar.. Walaupun aku mendapat selsema dan sakit² kepala pada hari pertama puasa.. Dulu aku dapat demam selsema pun pada hari Isnin.. Ni dapat selsema balik pada hari isnin jugak.. I totally got the monday blues.. Tapi.. Itu tidak boleh di jadikan alasan supaya aku tidak berpuasa.. 

Back to the topic.. Untuk pengguna setia Google.. Google sekarang telah melancarkan beta test bagi product terbaru mereka.. Google Chrome.. Google Chrome ni sebenarnya web browser sama macam Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera dan Safari.. Tapi ini di keluarkan sendiri oleh pihak Google..

Banyak pengubahsuaian yang telah dilakukan oleh pihak google untuk menjadikan Google Chrome sebagai the user friendly web browser..

Google Chrome juga mengekalkan sistem dynamic tabs seperti browser² lain.. Setiap kali korang buka tab baru, korang akan disediakan dengan sampling untuk most visited sites, most used search engines dan recently bookmarked page..

Setiap tab adalah independent.. Maknanya.. Kalau satu tab tu crash.. Dia akan tutup tab tu je la.. Bukan satu whole program akan closed..

Google chrome juga melindungi korang dari web² yang mengandungi virus dan phising.. X tau phising tu ape..?? Sila tanye Cik Google.. Dia sedia membantu..

Kalau korang nak surf porno secara private, korang boleh tukar ke incognito mode.. Bila dalam private browsing, korang xkan simpan website yang korang pergi tu dalam history.. So.. Kalau x nak terkantoi.. Gunalah incognito mode.. ~ cam ada pengalaman je..

Bagi sesiapa nak download this software.. Masuk je ke laman web Google dan click di pautan Download Chrome macam kat dalam petak merah cam gambar bawah ni.. Pastu ikut langkah² yang telah diberikan..

Kalau korang dah malas sangat, korang boleh pergi ke sini.. Happy surfing..

Advertisements


26 Responses to “Google Chrome”

  1. takde intenet kat umah..
    cmne nk donlot~~*nangessss

  2. adik kiki lala ku : erk..!! pulak dah.. donlot r kat setabak.. wahahaha..

  3. aku rasa mcm best ja dgn yg tab tu..klau tab tu crash, tab tu ja yg ditutup..safari n firefox x mcm tu pon..or aku x update safari..wahaha

  4. 4 kuropii

    mcm menarik
    tp memandang drive c aq tinggal 1 gb je…aq mls nk install
    hahahahaahahahhaa
    cukupla firefox nih~
    firefox 3 nih stable gak compare ngan firefox 2 yg asik crash

  5. yg
    “korang akan disediakan dengan sampling untuk most visited sites, most used search engines dan recently bookmarked page..”
    itu bkan da ade pada opera ke?
    ade page yg dia view ap yg slalu kta browse..
    kn?kn?

  6. d2z : ha’a.. yang pasal tab thingy tu rasa macam best.. aku dah try menda ni.. nak load mmg cepat la dari safari.. tapi pretasi dia dari safari x tahu lagi r.. tgh usha².. tapi safari is more better than firefox..

    kuro : ape ko isik sampai 1Gb je tinggal.. Hahahaha.. Menda² x berpaedah semua aku dah buang.. Sebab tu free size banyak lagi ni.. Hohohoho…

    chepsmore : oooOooOoo.. Mmg dalam Opera pun ada gak.. Tapi yang ni lain sket.. Mmg lain.. Kalau dalam Opera kita akan save sendiri dalam ‘speed dial’ tu kan.. Tapi ni dia akan automatik ada kat situ.. Cam most visited n most recent web site.. cuba try kalo nak tahu.. hehehe..

    ~ Google Chrome masih dalam beta test.. Aku baru perasan ada masalah disebalik Google Chrome ni.. Satunya bila ko dah set as default web page, aku buka link kat YM, masih lagi Safari yang menjadi default web browser.. Pastu xleh nak download bookmark dari Safari.. Hanya dapat download dari Firefox dan IE je.. Hurrm….

  7. 7 kuropii

    heh…drive c aq 15gb je….gamba + vc melambak2…d pon dh penuh….lappy aq 60 gb je….uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  8. lalaalla….Long Live Google…lalalalala…

  9. kuro : lappy aku pun 60GB gak.. esh3.. vc ape yang ko simpan tu.. buang je la.. dgr lagu sudah.. nak simpan vc² plak..

    R4Z0R : Yeah..!! Google Rocks..!!

  10. aku da jadikan default browser.. gila best pakai =) aku cuma rindukan toolbar StumbleUpon & Bookmark..

    cepat2 la Chrome ni develope..

  11. MohdIsmail : Itulah.. Aku pun dah jadikan sebagai default browser.. Best seh.. Laju pun laju.. x berat.. Terpaksa download manual bookmark dari safari..

  12. aku still lagi pakai mozilla walaupun dah download chrome. tak tau la pesal.. wahahaha

  13. Rohaizad : firefox satu je masalahnye.. nak start-up load tu.. agak lembap sedikit.. tapi firefox is better than IE..

  14. so ko guna yg ni ke?
    bagus ke dari firefox and IE???

    tapi aku suka yg private mode dia tuh..keh keh keh

  15. deen : sekarang ni aku jadikan chrome sebagai default browser.. Kalau nak diikutkan semua browser aku guna.. cam firefox aku guna untuk download flash video (flv) sebab dia compatible ngan IDM.. IE plak aku guna nak tgk streaming TV.. Tapi kalau nak browsing aku guna Safari.. Chrome skarang ada byk masalah.. Mungkin sebab beta test lagi kot.. Tapi lebih ringan dari browser lain… Hahahaha.. Panjang plak aku explain..

  16. esh…kalo banyak masalah…aku nak tunggu die stable la dulu…keh3

  17. cik ecah : dah namanya beta test.. dia macam ala² wat survey la nak perbaiki apa yang kurang n ape yang menjadikannya bermasalah..

  18. chrome 4 linux!!!!huhuh..

  19. 19 kuropii

    aq x ske pki mende beta nih….cthnye ym9…jam lappy aq…iskkkkkk
    dh drive c aq spare 15gb je…aq isik gambar2 riang ria aq n vc pon bkn le byk mane…manga lagikkk game lagikkk…program yg pnuh lagi…mmg full la….
    wahahahahahaha
    aq x kaye cam ko nk beli external
    muahahahahahahahahha

  20. melayubuntu : hahaha.. tunggu je la google keluarkan untuk linux ngan mac..

    kuro : alaaaa.. nak beli ex-hdd pun berkire ke.. bukan mahal sangat dah pun sekarang ni.. mughah dah.. dlu herge menda ala ni bukan macam dulu.. pendrive 2Gb pun dah jadi RM25 je.. aku ingat dulu aku beli 128Mb pendrive dgn harga RM160.. Hahahaha.. apesal la buat drive C: 15gb je.. bagi la sama rata.. esh3…

  21. 21 kuropii

    sbb aq nk sumbat byk mende kat d la…hahahahahaha~
    but still ratus2 lagi kan even yg 80gb…
    alang2 beli aq nk la yg besar…
    so tunggu je r harge turun lg…
    hahahahahaha *kedekut gile
    sob2…rm25 je…aq beli dulu rm70 kt pc fair taun lps…cpt tol harge jatuh…uwaaaaaa

  22. yerp…btol kate kuro…aku pon pnah pki ym9…berat giler..hang manjang…incik sally..tag tag tag!!!

  23. aku pon da gune google chrome neyh…..
    agak best gak la…..
    hehehh….
    boley tgk source code lg tu……
    pas neyh akan aku explore habis2an code blog org len….
    huahauaha….

  24. kuro : hek eleh hai.. ex-hdd x leh nak beli.. Baju pelik² ala² mahal leh plak ko beli.. Tsk3.. Alasan.. Alasan.. Ngeh3..

    ecah : dah tahu berat tapi guna gak kan.. Guna la YM8.. Aku pun guna YM8.. Ringan sket.. Nak ringan lagi guna yg edisi 7.. Dah jawab dah tag hang tu..

    humbleandmodest : haha.. nak ngushar source code org lain eh.. Pastu godek² sket² dan letak kat blog sendirik.. Ahooo.. ahooo…

  25. 25 kuropii

    heh~
    baju2 PAMA sponsor….aq shopping raye je pon…iskiskisk~
    kalo baju pelik yg ko kate tu merujuk pade baju dinner lembaran aq…tu aq modified sendirik r!!!modal x sampai 100 pon!!
    nk beli ex-hdd ni kang PAMA aq byk tanye nk wat ape…
    kang kene list reason nape diorang kene belikan aq ex-hdd
    mls aq…..

  26. kuro : uish.. baju dinner lembaran..?? yang mane satu eh..?? yang cam zebra tu ke..?? huhuhuhuhu… alaa.. bukan selalu la beli hdd.. explain la betul2 kat parents ko.. wat pe nak klentong.. bukan beli menda tak pekdah pun..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: