Salam Ramadhan…

31Aug08

ramadhan al-mubarak

Hari ni Hari Kemerdekaan ke-51 negara kita.. Hari ni aku x buat ape² pun.. Aku hanya dok kat bilik donlod siri Grey’s Anatomy guna Celcom Broadband.. Tolak RM8 kredit aku untuk 24 jam.. Hahaha.. Giler sanggup kan aku habeskan duit nak donlod cerita tu.. Mestila.. Citer feveret aku tuu tambahab plak internet kat kampus makin lama makin teruk.. Google pun xleh nak masuk.. Esh3.. Walaupun kan si aKuroLya pergi berpoya² semalam sambil² melihat permandangan ‘indah’ lebuhraya plus.. X pernahnye nak hajak aku.. ~ cam la aku akan ikut kan.. Nguahahahaha…

Lari topik pulak kan.. Kita dah masuk bulan puasa kan.. Sebenarnya aku nak balik kampung jumaat lepas.. Al-sebabnya Kak Siti Anis kat Gua Musang dan Kak Long, Kak Ecah (bukan ko cik ecah ye..) serta abang ipar aku Abg Shukor yg dok kat Penang balik kg hari ni.. Semua org getting together-gether kat kampung kaan.. Tinggal aku sorang je merenung kat laptop tgk muvi The Mummy ngan Si Sapik rumate aku tu kaan.. Yang dua org lagi rumate tu balik kg gak.. Waargh.. Bencinye haku.. Nak sambut puasa kat umah gak.. Huhuhu.. Walaupun puasa tahun ni agak berbeza dari tahun² lepas.. Sebab Papa aku yang menjadi pengganti arwah Mama aku dalam tugas kejut mengejut ni.. Papa aku kejut ganas seh.. Ketuk² pintu bilik cam nak pecah.. Hohohoho..

Sebentar tadi aku baru je kol adik aku.. Dia tgh study sebab esok dia nak Trial SPM.. Wah kaaan.. Trial sambil puasa.. Ingat dulu zaman muda² kanak² ribena time SPM.. Tahun 2004 kalo x silap aku.. SPM dalam puasa.. Pastu kena break SPM sebab nak raya.. Pastu sambung balik SPM.. Hahaha.. Raya paling x best sebab stress nak sambung balik exam..

Panjang plak entry kali ni.. Ngehehehe.. Yelaa.. Nak stop dah ni.. Eniwey.. Puasa jgn x puasa.. Jangan jadik cam cik ecah yang bukak piyuk belanga di tengah hari dan si anysz terminum air di tengah hari.. Hohoho.. Renung² kan dah selamat beramal…

~ erk..! ape yang nak direnung..??

 

Advertisements


30 Responses to “Salam Ramadhan…”

  1. yeay!~
    org 1st kumen..
    kumen..
    kumen..
    kumen..
    yeay!~
    da kumen:)~

  2. 2 kuropii

    hahaha
    xde keje chepmore!!
    eleh..kalo aq ajak k p meronggeng ngan aq smlm pon ca ko nk ikut…xde2
    nanti org pk lain
    hahahaahaha
    cukup2 la ngan status ym…huuuu
    selamat berpose!!!!

  3. selamat puasa..aku sampai dr kl kul 3.45pg td..pastu trus guna tenet usm yg slow nih nk update blog..nk upload pic pon susah..grr…

  4. Cheh dengkinye aku…
    Asyik nkorang jer duk atas… saje dengki laa tuh. Abis mcam mane aku kat bawah ni nak komen… alalala… poen laa diaorang ni.

    Oit Korupii… pas ni nko kasik lagi tag panjang-panjang… aku tumbok perot nko… penat aku nak membalas ma… dah laa tu pg tag anysz plak tu… sure laa berjela-jele oynye merapau die kasik kat aku…. chis~

    Hutang 1 game ar Korupi… nanti ar.. aku kasik tag kat nko sampai pecah kaplak~ eaakakkakakak…

    Kreuger®

  5. chepsmore : wah.. seronok dia dapat jadik 1st komentar.. hahaha…

    kuro : ala.. kalo aku xmo pergi pun.. kira ajak² ayam pun ok hape.. wahaha.. tragedi status ym yg menyeramkan.. hadi punye pasal start dulu..

    d2z : aku terkompius seketika.. umah ko kat mane..?? ko g KL wat pe.?? poya² ke..?? huhuhuh.. btl² tenet kat USM ni makin sengal dah.. adohai.. dia dah tukar DNS baru.. Masalah ngan induk plak eh.. adohai…

    kreuger : wah.. incik freddy kreuger.. nak jadi org atasan gak ke..?? rajin² la singgah sini.. mane la tau kan.. hahahhaa.. poen tu amenda..?? x paham aku eh.. pasal tag ni aku nak gelak sangat neh.. pak deen pun nak membalas dendam kat aku gak.. sebab aku tag ko dan ko pastinya akan tag dia.. wahahaha.. yg si anysz lak semestinya aku tag kuro sebab dia mesti tag anysz dan anysz mesti tag ko.. muahahaha.. link yg predictable tol… hahaha..

  6. kau ngan kau pun kaan… kaan… kaan… tak de ayat lain lagi ke sally mcm sotong je…

  7. YAN^S : aku tunggu org komen je pasal kaaaan.. kaaaan.. kaaaan tu.. saje je.. tetibe nak masuk mood mengedik plak.. nguahahahahaa.. sengal tahap maksima dah tu.. hahahaha…

  8. huish.. sanggup ang abiskan duit RM8 tuyk berbroadband… hoho.. laju x? aku test sem lepas x laju mana pon kalu takat kabel usb pendek x cecah 3 meter… enset ko ni mesti super power la… hoho..

    anyway.. just nak info ko… best fren si SZ tetiba drop by dan mengomen.. hoho.. x sangka lak aku..

  9. smaelz83 : aku dah sangap sangat nak tgk grey’s anatomy.. minat giler citer tu.. haha.. dulu ada gak tukang donlod.. sekarang usurf xleh nak guna.. tenet cam siput sedut.. ala.. slow je pun aku donlod.. speed donlod 50kb/s je.. sentuh pasal SZ tu kan.. camne bestfriend dia leh jumpa blog ko eh..?? wah.. pemesnye engko..!! wohoo.. camne kan tetibe SZ plak jumpe blog ko.. wah.. romantica de amore..

  10. 10 kuropii

    hahahaha
    kreuger
    ko tumbuk ah anysz
    wape tumbuk aq
    die yg tag ko
    bkn aq
    aq x soh pon die tag ko
    muahahahahahahahahha~
    aq xkesah sgt pon di tag pjng2
    coz aq mmg sure tag anysz pastuh anysz akan tag ko
    muahahahahahahahahaahahahahahaahahahaha~~

  11. sapa2 nak x pose,dtg blog aku..
    aku saji kan kek chipsmore
    yg khas di buat ole
    chepsmore menawan:)~

  12. kuro : giler ayat kejamz seh.. gelak sakan ko.. nguahahahaha.. nanti aku nak cipta tag yang kaw².. nguahahhaa…

    chepsmore : weih.. cam besh je bunyinye.. nanti aku usha.. nguahahaha.. ada resipi x neh..?? kui3..

  13. 13 kuropii

    chepmore!!!
    nk nk nk nk nk nk nk nk!!!!!
    aq mmg kijam….mcm ko tatau
    hahahahahhaa

  14. kuro : ko lah budak kejuruteraan sumber paling kejamz dalam abad ini.. hahahahaha…. sape mai USM.eng.. Beware of dis gal..

  15. ni nape name aku disebut sebut nih..
    mencikkk~

    aniwae selamat berpose..kalo nk tegok air..abiskan satu jag ye..gituhh*matilaa

  16. ape pasal tempat komen nih terkebawah??

  17. ces…aku korek periuk nasik time takle pose je…
    pe klas korek periuk nasik…baik masak megi terus…keh3

  18. anysz : eh.. ko guna nick betul ko le.. hohohoho.. satu jag je ke..? minum la satu beldi terus ke.. satu piyuk ke.. satu kendi ke.. muahahahahaha…

    izzudin : entah.. pesel dia la.. theme dia mmg komen dok bawah.. nak wat camne.. huhuhuhu.. maklomla kan.. menumpang umah org je kan..

    ecah : hahaha.. cik ecah suka ni buka piyuk tgh² hari time posa ni.. esh3.. pe nak jadik neh.. masak megi sampai satu kampung leh bau.. wahahahaha…

  19. 19 kuropii

    muahahahahahaahahahahahahha!!!
    aq la dak kej sumber yg paling kijam!!
    weh anysz…alang2 teguk air…bek mkn 1 set whole meal je
    wahahahahahahaha
    waaaaaaaaaaaaaaaaa
    aq terlajak tdo…x semapt sahur..sally x kejut aq!!!
    *dushdushdush sepak sally laju2

  20. huhuhu….
    cik ecah yg suka buka priok nasi tgh hari…..

    hahaha….!!

  21. ngehahahahaahah
    slamat berpuasa~

  22. salam ramadhan..

  23. kuro : engko yang tido x hengat dunia.. salahkan aku pulak x kejut ko.. esh3…

    humbleandmodest : mmg dia suka buka priok nasik tgh hari.. dia sendri cakap kat aku.. kompem..!!

    adila : slamat berpuasa..!! tahun ni puasa penuh ke..?? huhuhu..

    mohd hafifi : salam ramadhan untuk kamu jua.. (^_^)

  24. da..kawan2 jgn gado..
    hbs ha,
    nikki men tarik2 rambot lak ngan kuro..
    suka bertekak la ampa ni..

    lalala labu!~

  25. tuan umah ni kedekut shout box seh~
    kasik laa letak shout box… penat aku tiap kali nak menjerit… mesti letak komen…

    POYOSSS aar mcm ni…. kekekeke

    Kreuger®

  26. chepsmore : mane ada gado.. x baek gado² bulan posa neh.. meh berbuka makan kuih gado².. hohohoho..

    Kreuger : adohla.. incik kreuger ni x abes² ngan shoutbox.. kalaulah wordpress leh terima html script.. bukan setakat shoutbox.. aku akan letak icebox.. coolbox.. pencil box kat sini tau… huhuhu…

  27. salam ramadhan gak..
    jgn monteng weyh..
    owang laki mana de piyed..hahaha

  28. ezo : salam.. salam.. jgn monteng.. jgn monteng.. erk.. piyed..?? x kisah… (ala² cam iklan kotex kisah kaisara)

  29. alang2 nak bagi sekampung bau…baik aku masak bubur lambuk…pastu bagi sekampung kompem aku pemes pastu…keh3..

    bubur lambuk ecah…

    peh!! gah terasa!

  30. cik ecah : er.. reti ke ko masak bubur lambuk ni..?? nanti satu kampung tercirit kang.. haaaaaa… aku x tawu…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: