The Top 10 Summer Blockbuster

27Aug08

Buat masa sekarang, tak de movie best yang nak di tonton kat panggung.. Kalau ada pun citer Wall.E yang baru sampai sini dan citer The Mummy.. Entry kali ni aku nak listkan The Top 10 Summer Blockbuster Movie yang telah dipilih berdasarkan kutipan yang mereka telah dapat.. Yosh..!! Mari kita ushar..

No. 10..!!

Wanted – Filem ini telah diadaptasikan daripada buku komik yang femes.. Cara dia men-curve puluru tu memang mantap.. Teknik sinematografi nya memang power.. Syok tgk semasa adegan tembak-menembak dalam train tu.. Mendapat kutipan sebanyak $133.7 million.. 

 

No. 9..!!

The Incredible Hulk – The new version of hulk yang telah diadaptasikan dari buku komik Marvel.. Cerita ini lain dari The Hulk yang pernah kuar dulu.. Mendapat kutipan sebanyak $134.4 million… 

No. 8..!!

The Chronicles of Narnida : Prince Caspian – Sequel kedua selepas The Lion, The Witch and The Wardrobe.. Kalau x silap aku Chronicles ni ada lagi 5 siri.. Lebih kurang cam Harry Potter la jugak.. Mendapat kutipan sebanyak $141.5 million..

No. 7..!!

Sex and the City – Tgk dari tajuk cerita pun korang dah tahu citer ni pasal ape.. Pasal kehidupan 4 orang sekawan di bandar New York.. Cerita ini dari TV Series dan disebabkan popularitinya ia dijadikan sebangan movie.. Kanak² bawah umur xleh tgk citer ni sebab……….. Hahaha.. Mendapat kutipan sebanyak $152.3 million

No. 6..!!

Kung Fu Panda – Seekor panda yang telah berlatih untuk menjadi seorang ahli kung fu yang mantap.. tersentap.. Cerita ni memberi impak kepada pembuat anak patung² keychain di Malaysia selepas impak anak² patung CJ7.. Sebab dia kiut kot.. Mendapat kutipan sebanyak $212.6 million..

No. 5..!!

Wall.E – Cerita pasal robot memungut sampah yang di tinggal kan seorang diri di bumi.. Kehidupan dia dan lipasnya berubah selepas robot dari kapal Axiom bernama Eve datang mencari life form kat bumi.. Cerita ni best.. Ada moral di sebalik cerita ini.. Aku suka dengar time Eve sebut nama Wall.E.. Mendapat kutipan sebanyak $216.2 million..

No. 4..!!

Hancock – John Hancock seorang superhero yang amat tidak disukai oleh rakyat disebabkan perangai sengalnya yang suka mabuk².. Kehidupan berubah selepas dia selamatkan seorang mamat yang aku lupa namanya dari dilanggar kereta api.. Boleh tahan la citer ni.. Mendapat kutipan sebanyak $226.3 million..

No. 3..!!

Indiana Jones and The Kingdom of the Crystal Skull – Nama tajuk pun panjang eh.. Satu lagi filem sequel dari Indiana Jones.. Dulu² movie ni bukan dipanggil nama Indiana Jones.. Tapi Raiders… Dulu aku terkompius gak.. Hahaha.. Mendapat kutipan sebanyak $315.3 million

No. 2..!!

Iron Man – Satu lagi movie dari komik Marvel.. Sesaper peminat setia siri kartun dan komik ni mungkin tertunggu² citer ni untuk keluar.. Tapi aku x tengok lagi pun cerita ni.. X tau nak cakap camne.. Hehehe… Mendapat kutipan sebanyak $317.5 million

No. 1..!!

The Dark Knight – Sequel movie Batman selepas The Batman Begins.. Movie ini dikatakan mendapat kutipan lebih banyak dari The Batman Begins.. Ramai mengatakan sebab Heath Ledger melakokan filem terakhirnya sebagai Joker dengan mantap dan tersentap.. Filem ini mendapat kutipan sebanyak $489.4 million..!!!

Dalam banyak² movie yang keluar.. Aku paling menantikan keluarnya the next Harry Potter.. Hahaha.. Aku ni peminat setia Harry Potter.. Cam kanak² ribena riang plak.. Sebabnya kali ni dalam Harry Potter and the Half-Blood Prince, Professor Dumbledore akan mati dibunuh oleh salah seorang cikgu Hogwarts.. Hehehe… Semangat seh…

~ info ihsan dari Yahoo! Movies dan poster ihsan dari Movie Poster

Advertisements


21 Responses to “The Top 10 Summer Blockbuster”

  1. 1 ezo

    pergh..
    bile la aku nk nengok batman ni..
    member2 kata bosan sebab lama sgt..
    huhu

  2. ezo : aku pun x tgk lagi batman ni.. tunggu tukang donlod mendonlodnya dari tenet.. skarang pun dah ada.. tapi camrip.. xbest tgk camrip ni.. huhuhuhu…

  3. 3 d2z

    waaall ee~…eeevvve~..boring jugak cita wall e nih..asyik ckp yg tu ja..haha..tp moralnya mmg ada..

  4. d2z : cita dia agak bosan sedikit sebab citer ni x banyak cakap.. adengan bercakap pun banyak time diorang naik kat kapal angkasa… DEFINE EARTH~~~

  5. 5 kuropii

    yg aq dh tgk kungfu panda je
    hahahahahahaha

  6. kau jadi movie critics lah sally…… tak payah jadi engineer mcm mana?

  7. heeeeh…citer disaster muvie kuar jumaat ni….hohohoh kt Us la

  8. kuro : tipu ah engko.. xkan ko tgk citer kungfu panda je..?? citer² lain ko x tgk ke..?? xkan tgk citer jepun je kot..

    YAN^S : aleh.. engineer xleh kritik movie ke..?? boleh aje kan.. kan.. kan.. hehehehe…

    R4Z0RG4D3 : Kan aku dah habaq kat ko.. Nanti nak kuar Disaster Movie.. huhuhuhu.. Wahaha.. 1st time ko letak link ko kat sini.. hehehe.. Welkam²..

  9. huuuu.. Prince Caspian x jumpa lagi yg DVDRip… dah la x tgk kat panggung.. dah ada ke kat USM?

  10. smaelz83 : xda kuar yang DVDRip lagi pun.. Hahaha.. aku dah gian sangat nak tengok sampai movie ni yang Camrip pun aku tgk gak.. Tapi gambar camrip dia ok.. boleh tahan la.. kat USM xda lagi yg DVDRip ni… ~usurf dah xleh guna kat USM.. T_T

  11. Drpd the list, I only dh tgk Batman & Prince Caspian. Dua2 sangat besssst & worth watching. Yang lain tu..nmpak mcm x sangat je..Huhu..

    Batman, ramai org nk tgk psal Heath nye last movie..Ha`ahh, but then, klau bukan die nye last pon, still BEST coz this version of the joker x mcm bongok cm dulu nye, haha..

    Org yg tgk the films frm download n kat cinema akan ade comment yg berbeza sket laa..coz tgk kt cinema fo sho lg besar impact nyee..Wooo..

  12. ahha..aku da ngok sex n the city:)~
    neway,aku hapdated..

  13. batman tunggu bluray la tgk bru layan2,hehe.. tp pape pon lwt la server ku utk update http://www.infinitrix.mine.nu:45/ ;)

  14. AQillz : Haha.. Batman x tgk lagi.. Sebabnya.. Entah.. Xda mood nk tgk Batman.. Prince Caspian kali ni best sebab banyak adegan bertarung.. Dulu banyak adegan cakap².. Dulu sape eh blakon jadi joker..?? Jim Carey jadi Rhe Riddle.. Anorld – The Freezer.. Two Faces – Tom Errr.. Lupa.. Sape eh.. Huhuhu.. Of coz la tgk panggung banyak bagi impact kat anyone.. Die nyer sound effect n gambar pun besar.. jerawat angelina jolie pun nampak.. hahahaha…

    chepsmore : Hahaha.. citer sex and the city bagi aku.. Ok la.. Tapi aku x pernah pun tgk tv siri dia.. rasa cam nak tgk plak.. hahaha..

  15. dulu nye Joker, Jack Nicholson…tak bestt..Two Face, Tommy Lee Jones bebehh..Hahaa…Besides Dark Knight, I paling suke yg ade Freezer ngan Poison Ivy tu..plg best nye old version..Weee..

  16. AQillz : ha’a kan.. baru teringat.. Time Freezer tu title dia Batman Forever.. Siap ada Batgirl lagi.. Poison Ivy dari nerd jadi cam gediks² plak kan.. hahahaha…

  17. wall.e….
    cerita yg mesti ditonton……

    penuh dgn mesej yg ingin disampaikan…….

  18. humble&modest : betul.. salah satu mesejnya.. jangan penuhi bumi dengan sampah pastu tinggalkan kasi robot setelkan untuk kita.. huhuhuhuu.. kesian robot tu…

  19. br ak prasan..aku nye komeng adalah d tmpt pertama..
    wek wek chepsmore..
    hahaha

  20. the dark knight aku da share yg dvdrip ;) http://www.infinitrix.mine.nu:45/

  21. Hello! I’ve been following your blog for a while now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Huffman Texas! Just wanted to say keep up the excellent work!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: