Edisi Bersama Atuk Kebayan Siri 1

20Jul08

Salam semua. Harini Incik sallikin not in da house. Waduh, speaking London pula atuk ni. Incik Sallikin sangat sibuk buat masa sekarang ini. Maka disuruhnya dia atuk datang menggantikan tempat dia untuk sementara waktu. Ish.. Ish.. Ish.. Teruk betul budak tu. Ada ke suruh atuk yang tua ni tekan² menda alah ni. Nasib baik atuk ni celik IT. Uhuk.. Uhuk..

Udah nama pun atuk kebayan, jadi atuk nak kongsi sedikit petua untuk kebahagiaan korang juga. Maka jgn la kamu semua tak cuba pula. Nanti korang akan merana. Uhuk.. Uhuk..

Petua Memutihkan Gigi Yang Kuning

Kalau kamu semua ada masalah gigi kuning di sebabkan kemalasan kamu semua untuk mengosok gigi, maka yang demikian atuk sarankan kamu semua mencuba petua khas dari atuk ini.

Bahan-bahannya:

  • Daun Kelapa Kering

Cara-cara:

  1. Mula-mula kamu mesti ada bahan-bahannya. Kalau tidak, takkan menjadi petua ni.
  2. Daun kelapa kering tu kamu semua mesti bakar dahulu sehingga menjadi abu.
  3. Abu kelapa tu, kamu gunakan untuk mengosok gigi kamu.
  4. Lepas itu bilas dengan air.
  5. Jika kamu semua rajin mengamalkan petua ini, kamu mungkin akan mendapatkan gigi putih berseri macam KOLGET..!! Uuhuk.. uhuk..

Sampai disini sahaja dari atuk.. Jumpa lagi dalam siri akan datang.. Uuuhuk.. uhuk..

~Entry ni tiada kena mengena dengan kumpulan GIGI..

Advertisements


20 Responses to “Edisi Bersama Atuk Kebayan Siri 1”

  1. Maka, adakah bende yg terbakar tu sama jer kalu kita gosok ngan arang? Kalu sama, maka.. bolelah colgate menjual ubat gigi baru bercampur arang utk keputihan yang melampau.. hehe

  2. wokeh.. best juga kalo try… sebab selama ni gigi aku masih belum layak masuk top 100 shortlisted mana2 iklan ubat gigi.. :D

  3. Atuk ni, klau ade org buat x jd, mmg sah kene saman ahh..hahahaa..
    Hbs arr Atuk..Woooo..

  4. Smaelz83 : Entah la atuk ni.. Sama kot sebab menda tu benda yang dah terbakar.. Gulung tikar la kolget kalau petua ni menjadi.. haha

    samdaddycool : Nak masuk list iklan ubat gigi kena prektis senyum selalu.. hahaha..

    AQillz : Itu la atuk ni.. Memandai je bagi petua camtu.. Kang ada org mati tertelan abu daun kelapa camne.. Esh3.. Cucu atuk yang ni gak yang susah..

  5. Salam… sebenarnya saya ni tak le reti sangat nak komen…
    cuma mintak jasa baik tuan rumah utk letakkan shout box dalam blog nih.

    Sure best senang nak bertukar-tukar link.

    Thanks~
    Kreuger®

  6. hmm..tuk..umah saya takde pokok kelapa..
    kalau pakai daun durian bole???
    kekekeke!!!

  7. kreuger : bukan x nak letak.. tapi wordpress.com x support script type coding.. sebab tu x leh nak letak.. hehe.. nanti aku try godek²..

    ecah : ko ni ecah.. durian je ko ade.. tau r skarang musim durian.. esh3.. sirap pun sirap durian.. tsk3..

  8. betul ke berkesan ni. takde side effect ke. hehe

  9. 9 kuropii

    nga3~
    btol ke menjadi nih???kang tertelan abu daun kelape tu kang camne???
    selamat ke nih??

  10. aku nak cuba laa.. kalau menjadik, tunggu ebook dari aku… wahahahhaa :)

  11. yuhuuuUU, atuk~….kalo daun kelapa tuh tukaq ngn kaktus bleh????mwahahah

  12. atok,ader tak tips kasik tegang?

    tegang apekah?

    tegangkan pipi…kuang3x *larikkk

  13. 13 d2z

    atok2..kenapa tulisan jepun tu hanya wish selamat petang..klau cucu2 atuk nih masuk blog atuk pagi2 or malam2 cmana..?

    hee~

  14. KNizam : entahla atuk kebayan ni.. x bagitahu plak ada side effect ke x..

    kuropii : ko kalau tertelan daun kelapa tu cam xda ape² je.. kan ko tu eliyen.. haha..

    rohaizad : aku akan menunggu ebook darimu.. haha..

  15. kaoru : kaktus tu kalo guna nak korek² gigi boleh la.. hahaha…

    adik kiki lala ku : ko neh.. tegang².. bikin suasana tegang aje.. uuu.. nak tips tu ke..?? nanti aku tanye atuk kebayan.. hehehe

    d2z : uish.. tanye atuk wat pe.. dia bukan reti pun.. cuba tanye aku.. aku saje je ngetest² tu.. hehehe..

  16. 16 kuropii

    cipan sungguh mu wakai sally…
    kalo aq eliyen..ko tu???makhluk pluto??or penduduk bawah tanah??
    muahahahahaha~

  17. ngeri~
    kang kotor plak gigi

  18. kuropii : ngehehe.. makhluk bawah tanah tu bukan ke kawan ko ke…?? aku makhluk plenet marikh.. kuang3…

    deen : tu la kan.. atuk kebayan ni.. bg petua pelik² tol..

  19. 19 kuropii

    cehhhhhh
    weh sally
    mai r dgr lagu yg aq tuju khass utk ko di blog aq~ wahahahahaha~

  20. kuropii : xda maknanya lagu peterpan tu ko tujukan untuk aku.. ces..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: