Bermulanya Tahun Ke-3 di USM..

07Jul08

Cuti 2 bulan sudah habis.. Sedih rasanya nak meninggalkan ibu² kucing yang berada di rumah.. Terutama sekali yang baru beranak 5.. Wah.. Dekat rumah aku sekarang dah ada 11 ekor anak kucing baru.. Itu pun kalau hayat mereka masih panjang.. Sekarang ni tinggal adik aku dan bapak aku je kat rumah.. Adik aku masih lagi bersekolah.. Tingkatan 5 pula tu.. SPM tahun ni.. Kelas tambahan memanjang.. 13hb ni dia ada test lesen kereta.. Kalau dia lepas.. Dapat la aku motor bernombor plat DAP 33** tu.. Hoooyeh.. Sekarang aku dah masuk tahun ke-3 kat USM engineering campus ni.. Dah tua dah rupanya.. Nguahahhaa..

Sekarang nak berkongsi cerita yang aku dapat dari metacafe.. Zaman hi-tech sekarang ni, semua benda nak kena jelaskan dalam versi hi-tech.. Haha..

Kid’s Question

A Kid asks: “Daddy? How did I come into this world?”

The Daddy Answered: ” Well, my child, someday I’ll have to tell you any way”

The Kid asked again: “So why not today?”

The Dad Respond: “Please, listen carefully: 

Mom and Dad met each other in an internet café.

In the Bathroom of that café, dad connected to mom. 

Mom at that time made some downloads from dad’s memory stick

When dad finished uploading we discovered we didn’t use any firewall

Since it was too late to cancel or delete, nine months later we ended up with a virus.”

~ Jam di skrin menunjukkan pukul 8.15 pagi.. Kena siap nak pergi kelas..

Advertisements


25 Responses to “Bermulanya Tahun Ke-3 di USM..”

  1. 1 syam

    ceit… kelakau betul cerita selingan kau itu. ada ka di samakan anak itu dengan virus. mungkin sesuai untuk anak yg nakal2

    cheers,

    syam @ http://aeropama.com

  2. 2 nikillas

    syam : itu la.. boleh pulak dia samakan anak dia dengan virus.. cam anak dia tu satu mistake pulak.. haha..

  3. 3 Abah

    hahahahaha…mengong nyer lawak. hayoo snap la kucing2 kao tu….mesti tomeiiiii

    dan

    selamat melangkah ke tahun 3 :D

  4. 4 nikillas

    abah : mmg mengong pun.. er.. x sempat nak snap la.. len kali aku post..

  5. 5 r-care

    askum…apasal xbuat shoutbox…senang sket aku nak ziarah..hehehe

  6. 6 nikillas

    r-care : bukan x nak buat shoutbox tapi wordpress x boleh nak menerima code script html.. code² biasa je dia boleh terima..

  7. 7 d2z

    dapat moto tu nnt jom aa kuar minum2..hee~

  8. 8 nikillas

    d2z : jalan² g minum ke mana ya..?? naseer..?? shasha..?? atau cafe lembaran sahaja.. haha..

  9. 9 d2z

    erk..aku setia dgn jaya..hehe~..kurang perempuan. aku nih pemalu..haha

  10. pergh..jeles giler bro..byknye kucenk koo

  11. 11 nikillas

    d2z : betul².. aku suka makan kat kepe jaya gak.. lembaran kurang perasaan sket makanan dia..

    anysz : byk kucink eh.. ko nak seko ke..?? aku takut kucing tu bunuh diri terjun telaga je bile bertuankan ko.. ~larikk

  12. selamat berjaya kat usm

  13. hehe..saya pun suke kucing. tp kucing nama buna buni yang mak saya bela ,ilang..huhu.
    i’m uni malaya student. also have started my class but last morning i didn’t wake up so i miss the class..
    i feel so guilty..huhu

  14. 14 nikillas

    razfiq : selamat semuanya.. hehe

    callister : owh.. uni melaya student yang suka kucing sampai blog sendiri pun header gambar kucing yang besar.. haha.. mancam mana boleh miss kelas ni.. ke saje² miss kan diri… hehe..

  15. ish mana ada la..memg xsengaja..sedih plak
    tp hari ni pg class full..hehe..bangga2..

  16. Tetiba plak rajin tgk blog ko… Patut la anak2 zaman skang ni x leh nak handle.. virus rupanya.. haha.. Anyway.. hari bergraduasi nak dekat.. good luck dlm mengharungi pancaroba USM.. hoho

  17. 17 nikillas

    callister : rajin² kan lah diri anda untuk pergi ke kelas.. hahaha..

    smaelz83 : wah.. bangga aku.. otai download USM masuk blog aku.. ngehehe..

  18. hey memg rajin tau.
    hari ni xponteng gak..

  19. 19 nikillas

    callister : bagus².. teruskan usaha anda itu.. yosh..!!!

  20. tak abes2 bapak kucing ni, aritu kate nak aku bidankan…kekeke!!

  21. wow!! byk nya kucing!!!
    wah virus itu anak dia!!..celakos punya bapoks

  22. 22 nikillas

    ecah : mmg aku nak ko bidankan pun.. tapi ko tu menghilangkan diri entah kemana.. puas aku mencari.. aku ingat eliyen datang kidnep ko dah..

    deen : banyak kan kucing aku.. berita terbaru dari adik aku mengatakan 1 ekor ibu kucing dah beranak 5.. maknaya aku skarang dah ada 16 ekor anak kucing.. muahahahhaa… tunggu 1 ekor ibu lagi nak beranak.. hehe..

  23. ala…kan saya kate saya bz tuan press, bz mengumpulkan peruntukan membeli sirap laici….opps!! terbocor rahsia….eh, tak2x! (nak kaver) saya bz ni menjalankan tanggungjawab sebagai treasurer….kui3x!!

  24. 24 nikillas

    ecah : pastu hang kata aku yang songlap duit kelab.. oooo… nak kaver pastu kate aku songlap eh.. ooo.. pandai ko eh.. :P

  25. 25 Aisya_ Cute

    hehe..lawaklah…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: