Express Update…

08May08

Wah.. Lama giler aku update aku nyer blog neh. Nak wat camne kat umah adqa gak internet tapi guna celcom broadband. Pastu kat umah plak x sampai 3G.  Dapat 2.5G je.. Kekadang dapat 2G je. Nak update memang karan giler la susahnye. Ngehehe. Ape aku nak citer eh..??

26 April 2008 – Balik Kampung Day

The day aku balik kampung. Tumpang khairul anam. Lab partner aku selaku tukang driver. hahaha. Boleh di katakan booleh tahan la mamat ni bawak keta. Macam pelesit je. Hahaha. Yang beshnye time kat jeli.. Eh..?? Bukit Bunga.. Hujan lebat giler.. Jalan x nampak hape².. Nak wat camne. Ada jalan baru di turap. Line x da lagi.  Aku ngan dia fokes dengan tekun sekali jalan tu. Hahaha.. Yang beshnye naik keta tu. Sepanjang perjalanan kami lalu jalan berbukit. Jadi siaran radio xda. Kat dalam keta dia ada 2 kaset je (kalo x silap aku). 1 kaset Mengaji Al-Quran dan 1 lagi kaset ceramah. Dari penang sampai ke kelantan, hampir 3 kali kami khatam muqaddam.. Alhamdulillah… :D

1 Mei 2008 – Family Day

Wah.. Sonok giler 1 Mei neh.. Kan aritu cuti pekerja.. Aku ngan kaum kerabat family aku sumer dengan happy nyer pergi berkelah di taman negara kuala koh dekat gua musang aritu. Wah².. Besh².. Kami pergi 1 malam je.. Alahai.. Malang plak.. Lupa nak bawak pendrive berisi gambar plak nak upload masuk sini. Adeih.. kalo tak leh la nunjuk² aku posing ala² maut tepi sungai. Ngeh². Kat taman negara kuala koh tu ada jambatan gantung, kanopi walk, pastu kalo nak menjungle treking pun boleh.. Tapi bapak aku pergi sana nak mancing jer. Aku plak bbq ngak akak² aku. Makan la besh dari mancing. Ngehehehe..

6 Mei 2008 – Ribut Day

Abes RM22 hengget aku pergi pejabat pos. Pergi barukan lesen dah nak ekpiyed. Pergi pasaraya econjaya kat bandar kuala krai, beli barang dapur sket. Ngehehe. Pastu pergi kedai member aku. Pantang minah tu kalo tahu aku kuar bandar x singgah kedai dia. Dia akan merepek 16 bakul la kat aku jawabnye. Ngehehe.. Aku nak beli telur 2 hengget dia. Dia bagi sekapit terus. Hambek kau 7 hengget 8 puluh sen sekapit telur. wah..!! So, lepas beli telur, borak² sket ngan memebr aku tu, aku nak balik la. Sampai je dekat Hospital Besar Kuala Krai, ribut melanda. Wah. Lenjun aku. Ye r. Naik motor bukan naik keta. Sebab tu lenjun. Huhu. Sampai² rumah tgk² atap zink depan umah aku dah xda. Mane pergi..? Lor.. Rupanya nak diterbangkan angin ribut dah atap zink tu. Ye r. Main letak je zink tu. Bukan paku pun. Bapak ngan adik aku dah buka atap zink tu. Tapi 1 keping atap zink tu dah diterbangkan angin. Sampai masuk pagar umah sebelah. Wah..!! Jauh tu melayang. Besoknya aku ngan bapak aku pasang balik atap zink tu. Kena paku la. Kalo x, terbang lagi la zink tu. Huhuhu..

Tips n Tricks

eh.. tetiba je mimpi nak bagi tip n trick plak. Ala. trick ni memang korang dah tau kot. sesaje aku nak letak. ni adalah Winamp trick. Ok. korang play satu lagu pastu korang tekan CTRL+ALT+SHIFT dan taip perkataan N U L L S O F T. masa taip tu tekan la ctrl+alt+shift tu. pastu masa korang taip L tu akan kuar window box. korang kensel je. Tada…!! korang dah ada Winamp transparent. Dia akan berkelip² ikut beat lagu korang. Ngehehe.. Selamat mencuba…

Advertisements


8 Responses to “Express Update…”

  1. 1 Anysz

    mak aihhh
    betul2 ekxpress ni
    hahaha lmer ilang,
    matikah? *larikk

  2. 2 zool

    Assalamualaikum..
    Tumpang lalu je..
    Apahal pun selamat kembali…

  3. 3 AQillz

    Hahaha, ni yg best ni..
    Express blogs bebbehh..
    Cpt update, ape lg u buat in ur lifeless life..hahaha..
    Wey, I dh post! Nantikan lahh..
    Org tu kata Sunday or Monday ni dpt..Weee!

  4. busy mengalahkan tan sri nampak… anyway, tricks tu dah lama aku tak buat…best gak!

  5. 5 hafifi

    besalah internet lembap..orang sini pun sllu kena..tension..:)

  6. hehe!!

    tuan president…aku dh test dh tips n trick ko tu…

    waa….jdik la…

    ala…ko kire ok la tu tenet ko cmtu

    aku ni pki dial up smentara nk tunggu streamyx dtg..

    lembab x terkate..

    syukur jela

  7. 7 faiza

    thanx for the tricks! best!

    btw, selamat kembali!!~ :)

  8. 8 nikillas

    anysz – mati le sesangat

    zool – sila la lalu.. wat cam umah sendrik.. huhu..

    aqillz – dah dapat dah..

    rohaizad – itu le.. bz le sesangat.. ahaks..

    hafifi – stress ngan tenet.. ish…

    ecah – jadik ek.. wah..!!

    faiza – kembali..?? aku g mane..?? hahahaha..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: