Dead Or Alive VS Final Fantasy

12Apr08

Semalam aku pergi ke Juru untuk mencari makanan bersama-sama Hadi, Kimmy dan Sapik. So, kami telah memilih MekDi sebagai tempat mengisi perut kami. Namun, kami terpaksa berputih mata kerana MekDi yang full dgn manusia yang kelaparan. Entah kenapa ramai pulak makhluk Tuhan spisies homo sapiens ni pergi makan kat MekDi hari tu. Kacau daun tol. Kami terpaksa membeli makanan secara Pandu-Laju aje. Yang beshnye, kami telah berkelah ditepi Car Autoshow Juru yang dipenuhi kereta-kereta yang ‘agak’ lawa sambil makan MekDi yang kami beli tadi tu. Aku telah membedal 1 Big Mac dan 1 Quarter Pounder. Pergh.. Rosak rancangan dietku.. 

Ok2. Straight to the point. Dead Fantasy diberi nama kepada video ini. Video pertarungan antara watak-watak dari siri game arcade fighting terkenal Dead Or Alive dan juga awek-awek dari role-playing-game popular Final Fantasy. Video hasil daripada kerja tangan production yang bernama Mounty Oum ini buat masa sekarang mempunyai 2 episod sahaja. Bikin aku furst je. Koreografi yang mantap dan grafiknya yang smooth membuatkan aku terpengun dengan ‘fan-art’ CGI ini. Jika anda peminat setia Dead Or Alive atau kipas-susah-mati Final Fantasy, saksikan sendiri aksi mereka dalam video ini. Anda pasti tidak akan menyesal.. Ecececey..

Dead Fantasy Episode 1

Dead Fantasy Episode 2

~~Penghuni USM@Eng.. Aku ada share video ni kat WebServer aku.. Kalau nak donlod kat sana.. BTW.. Rinoa…!! Kawaiiii…..!!!

Advertisements


4 Responses to “Dead Or Alive VS Final Fantasy”

  1. woh!!! smart smart! ak mmg minat ff ni. DOA* pun..hehehe

  2. 2 nikillas

    smart2…!! aku mmg smart.. eh..??!! bukan aku eh..?? huhu… sebab tu aku rekomen untuk tgk.. (^_^)v

  3. woooowww

  4. 4 nikillas

    darkbahamut : besh kan vid tu.. hohoho..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: