Piers Morgan di”mahkota”kan The Celebrity Apprentice

31Mar08

Harini dah 31hb March 2008. Penghujung bulan March. Well, hujung minggu lalu, aku hanya habiskan masa dengan maraton menonton siri tv Angel. Alaa.. Citer Pontianak yang mempunyai Soul a.k.a Roh tu. Citer ni memang dah lama dah. Aku hanya baru menjumpai seorang manusia yang generous untuk share season terakhir citer ni. Sebab zaman muda-muda dulu-dulu aku x sempat menontonnya. Almaklumlah. Final season Angel ni ditayangkan kat Astro. Aku x langgan lagi astro time tu. Huhu.. Skarang kisah lappy aku pulak. Semalam dia menjadi tersembap siput sedut bila aku nak surf. Sebab pertamanya aku menjadi server tumpangan untuk USMnet TV. Almaklumlah, semalamkan siaran langsung Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2007. Ramailah penghuni desasiswa USMeng ni nak tgk siaran live tu. Penat aku tunggu tgk2 Mawi menang lagi. Shit!. Takpe. At least Farah Fauzana ngan Faizal Ismail dah rampas title DJ ter-popular. Gogo Fafau & FBI. Sebab keduanya pula, aku semalam share season finale of The Celebrity Appretice. File sebesar 350MB aku ambil dari seorang pen-download setia aku tolong sharekan. Akhirnya, slow giler lappy aku disebabkan ramai yang suka download dari aku. Penat gak jadi tukang share ni. Kena berkorban. Huhu.. :(

 Piers Morgan

Menyentuh mengenai Celebrity Apprentice ni, Piers Morgan telah di”mahkota”kan sebagai the Celebrity Apprentice. Piers Morgan, seorang editor yang amat di’sayangi’ dalam season apprentice kali ini telah dimahkotakan sebagai the Celebrity Apprentice. Kecekapannya untuk mengumpul wang daripada hasil lelongan amat mengkagumkan. Piers-lah orang paling banyak mengumpulkan duit untuk tabung amal yang dipilihnya. Piers yang mempunyai contact orang-orang ternama dalam black booknya menjadi satu aset utama kemenangannya. Berlainan pula dengan pencabarnya Trace Adkins. Dia seorang yang amat senang didekati dan slow-mo. Trump sendiri mengakui bahawa Trace seorang yang paling baik hati di ‘boardroom’. Trace seorang country song singer yang terkenal di US. (Aku baru kenal dia dari Apprentice ni je). Trace telah mendendangkan single terbarunya pada siaran LIVE season finale tersebut. Best la jugak layan lagu country skali skala. Namun, aku masih cuba untuk mendapatkan lagu tersebut tapi hampeh, x dapat-dapat lagi. Nampak gayanya, tukang ripping lagu x menjalankan tugasnya lagi. Haha.. :)

Advertisements


No Responses Yet to “Piers Morgan di”mahkota”kan The Celebrity Apprentice”

  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: